Slot ontevreden: “Bij Ajax-NEC werd er een speler onthoofd”

Feyenoord won woensdagavond moeizaam met 2-1 van Heracles Almelo. Dat kwam onder meer door het afgekeurde doelpunt van Luis Sinisterra, zo stelt Arne Slot na afloop.

De Rotterdammers probeerden een vroege openingstreffer te forceren en leek deze ook te maken. Waar Alireza Jahanbakhsh aan de rechterkant van het veld een blok zette, besloot Bas Nijhuis door te voetballen. Sinisterra maakte aan het einde van de aanval een doelpunt, maar door de VAR besloot Nijhuis het doelpunt alsnog af te keuren.

“Je weet dat Nijhuis scheidsrechter is. Dat is dan een prettige gedachte. En de speler in kwestie staat snel op, reageert niet”, analyseert Slot het voorval. “Ook niet na het doelpunt. Volgens mij is de regel dat je het als scheidsrechter volledig fout moet zien. Dan moet je als VAR ook nog meedenken met Nijhuis, dat hij de scheidsrechter is. Bij Ajax-NEC floot hij ook en werd er een speler onthoofd, maar desondanks ging het doelpunt door.”

Overwinning Feyenoord

Dezelfde Sinisterra wist in de blessuretijd van de eerste helft én na 69 minuten alsnog te scoren, waardoor Feyenoord met een overwinning naar huis ging. Daarmee klimmen de Rotterdammers naar de tweede plaats op de ranglijst en staat het nog slechts een punt achter op koploper Ajax.

Wint Feyenoord ook thuis van Fortuna Sittard? Pak 1.20 keer je inleg!