Van Gaal heeft belangrijke opdracht: “Het liefst speel ik voor Nederland”

Foto: Van Gaal heeft belangrijke opdracht: “Het liefst speel ik voor Nederland”

Pascal Struijk maakt een uitstekende indruk bij Leeds United, waardoor hij stiekem hoopt op een belletje van Louis van Gaal. Anders kan hij in de toekomst zomaar eens voor België uitkomen.

De centrale verdediger heeft zowel de mogelijkheid om voor Nederland als voor België uit te komen. Hoewel hij tijdens de jeugdinterlands voor Nederland uitkwam, durft hij nog niets uit te sluiten. “Om sportieve redenen wil ik België niet uitsluiten. Maar ja, diep van binnen, als ik terugdenk aan mijn dromen als kleine jongen: het liefst speel ik voor Nederland”, stelt hij in gesprek met Voetbal International.

Struijk benadrukt vervolgens dat hij niemand onder druk wil zetten. “Ik ga nergens van uit, denk niet dat ik zomaar word opgeroepen of zo, er zijn veel goede centrale verdedigers. Maar als de KNVB mij bijvoorbeeld laat weten dat ze me in ieder geval een beetje in de gaten houden: dat zou wel heel fijn zijn.”

Hoop op Nederland

De defensieve kracht weet in ieder geval dat hij in het najaar van 2022 in Qatar het wereldkampioenschap wil meemaken. Hij vindt het daarbij lastig te zeggen voor welk land dit zal zijn, al lijkt België het meest logisch te zijn. “Als dat voor Nederland kan, zou dat fantastisch zijn”, aldus Struijk.

Wint Leeds United van Brentford? Profiteer van een odd van 2.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Moet Van Gaal hem snel selecteren?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie