Driessen: ‘Eredivisie daardoor een Mickey Mouse League’

Foto: Driessen: ‘Eredivisie daardoor een Mickey Mouse League’

Na afloop van het Eredivisie-duel tussen Sparta Rotterdam en Ajax (0-1) gaven zowel oefenmeester Erik ten Hag van de Amsterdammers als captain Dusan Tadic in niet mis te verstane bewoordingen af op de kunstgrasmat op Het Kasteel. Valentijn Driessen is het met ze eens.

“Ik vind dat Tadic en Ten Hag gelijk hebben”, zegt de journalist in een video-item van De Telegraaf. “Het is wel goed dat ze het lostrokken van de wedstrijd. Ze wilden geen excuses aandragen voor hun wedstrijd. Die was gewoon slecht van de kant van Ajax. Maar ze gaven allebei wel aan dat het kunstgras verleden tijd moet zijn in de Eredivisie. Ik ben het daar wel mee eens. Het geeft de Eredivisie het imago van een Mickey Mouse League…”

De chef voetbal van het dagblad vervolgt: “Je moet op het hoogste niveau op gras spelen en dat zouden de clubs van elkaar moeten eisen. Dat is heel moeilijk. Heracles Almelo wil sowieso niet mee. Sparta denkt er wel over na om op gras over te gaan. In januari volgt daar waarschijnlijk een besluit over. De clubs die overstappen naar natuurgras worden geholpen met een behoorlijke subsidie. Ik geloof dat het tot ongeveer 3,5 ton gaat. Er staat dus eigenlijk heel weinig in de weg om de overstap te maken van kunstgras naar natuurgras.”

‘Kunstgras kan niet meer…’

“Het probleem is de trainingsaccommodatie”, weet Driessen. “Ze trainen ook vaak op die kunstgrasvelden. Op het moment dat je de overstap maakt, moet je een grasaccommodatie vinden. Dat kost geld en ik begrijp dat het op dat moment een rib uit je lijf kan zijn. Maar wil je professioneel voetbal op een volwassen manier beoefenen in Nederland, dan kan het niet zo zijn dat wedstrijden in de Eredivisie op kunstgras worden gespeeld.”

Tadic reageerde eerder: “Het is moeilijk om je aan dit ‘kutgras’ aan te passen. Op dit kunstgras speel je 50% minder en maak je technische fouten, die je op natuurgras niet maakt.”

Houdt Ajax de nul tegen Sporting Portugal op 9 december? Verdien meer dan 2 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
168+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie