Memphis en Frenkie doen het voor Barcelona

Foto: Memphis en Frenkie doen het voor Barcelona

FC Barcelona heeft ook zijn tweede Primera División-wedstrijd onder oefenmeester Xavi Hernández winnend weten af te sluiten. Frenkie de Jong zette de 0-1 op het scorebord, waarna Samuel Chukwueze de 1-1 maakte. Memphis Depay scoorde de 1-2 en Philippe Coutinho bepaalde de eindstand op 1-3.

De wedstrijd tussen El Submarino Amarillo en de Catalanen was behoorlijk attractief, want al vanaf minuut één golfde het spel op en neer. De eerste grote kans was voor basisdebutant Abdessamad Ezzalzouli, maar keeper Gerónimo Rulli had een antwoord op zijn harde kopbal. Aan de andere kant van het veld kon Arnaut Danjuma inschieten, maar zijn schot werd gekraakt door Gerard Piqué, die de bal echter met zijn hand raakte. Scheidsrechter César Soto wuifde het echter weg en werd ook niet ‘tot de orde geroepen’ door de VAR.

Beide ploegen gingen onverminderd door met aanvallen en vooral Barça kreeg grote kansen: Memphis was dicht bij een doelpunt en de jonge middenvelder Gavi raakte zelfs de buitenkant van de paal. Even later had Depay moeten scoren na een geweldige steekpass van De Jong, maar oog in oog met Rulli mikte hij naast…

Buitenspel?

Bij Villarreal was het vooral Danjuma die gevaarlijk was, zo schoot hij een keertje voorlangs en vond hij bij een andere kans Marc-André ter Stegen op zijn pad. Ondanks de vele mogelijkheden werd er in de eerste helft niet gescoord. In het tweede bedrijf gebeurde dat wél en vrij snel ook: Jordi Alba volleerde en via Memphis en Rulli kwam de bal terecht bij De Jong, die niet kon missen en dat dan ook niet deed. Er was eventjes oponthoud om de geldigheid van de goal te checken (stond Depay niet buitenspel?), maar de videoref gaf groen licht.

Een klein kwartiertje voor tijd werd het gelijk: Danjuma tikte de bal slim door en de jonge Nigeriaanse aanvaller Chukwueze verschalkte Ter Stegen met een puntertje. Memphis bezorgde Barça vervolgens het volle pond: vlak voor het laatste fluitsignaal omspeelde hij Rulli, waarna hij de 1-2 maakte. De 1-3 viel ook nog: Philippe Coutinho was trefzeker vanaf elf meter.

Scoreverloop: 0-1 (48′) F. de Jong, 1-1 (76′) S. Chukwueze, 1-2 (88′) M. Depay, 1-3 (90′) P. Coutinho

Wint Barça alsnog de Champions League? De odd is liefst 67.00!

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
235+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie