André Ramalho niet onder de indruk: “Ajax?”

Foto: André Ramalho niet onder de indruk: “Ajax?”

PSV ging dit seizoen al hard onderuit tegen Feyenoord (0-4) en Ajax (5-0), maar André Ramalho vindt niet dat we daar conclusies aan moeten verbinden. Volgens de Braziliaan speelden de Eindhovenaren namelijk helemaal niet zo slecht in de beide toppers.

“De goals vielen laat, terwijl we in beide wedstrijden voor rust voetballend niet de mindere waren”, vertelt de stopper in een interview met het Eindhovens Dagblad. “Het zou voor mij veel erger zijn geweest als we al voor rust 4-0 achter hadden gestaan. Dat duidt op diepe onderliggende voetballende problemen, maar nu was mijn analyse dat we te gehaast waren om terug te komen en in de eindfase van beide topwedstrijden raakten we vermoeid.”

Hij stelt wel dat PSV niet ‘clever’ genoeg speelde en niet compact genoeg stond: “De laatste wedstrijden hebben we dat al verbeterd, maar ik weet zeker dat een hoger niveau haalbaar is.”

Leidt de speelstijl van oefenmeester Roger Schmidt tot vermoeidheid en blessures? Ramalho vindt van niet: “Als we het goed uitvoeren, hoeven we namelijk als team juist minder te lopen. Wij kijken alle statistieken na wedstrijden terug en dan zie je telkens dat we als ploeg zo’n 115 tot 120 kilometer lopen. Vaak zit dat gewoon in de buurt van de totale afstand van de tegenstander. Het is gewoon pure pech naar mijn mening.”

“Ajax?”

Als laatste vertelt de 29-jarige stopper dat hij de Eredivisie niet vergelijkbaar vindt met de Oostenrijkse competitie, waar zijn oude werkgever Red Bull Salzburg er met kop en schouders boven uitsteekt. Financieel gezien vervult Ajax eenzelfde soort rol, maar sportief… “Ajax? Wij staan nog steeds in punten gedeeld eerste. En Feyenoord doet ook volop mee.”

Wordt PSV dit seizoen Eredivisie-kampioen? Bij bet365 kun je je inleg bijna verdrievoudigen!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Ligt het nog helemaal open?

  • Ja
  • Nee
1048+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie