Opvallende keuzes Mazraoui: “Speel hem liever in dan dat ik dribbel”

Foto: Opvallende keuzes Mazraoui: “Speel hem liever in dan dat ik dribbel”

Noussair Mazraoui past zijn spel aan ten opzichte van de rechtsbuiten die er bij Ajax op dat moment instaat. Vooral met David Neres heeft de Marokkaan inmiddels een hechte band, die hij al het succes van de wereld gunt.

Met cijfers is hardgemaakt dat Mazraoui minder dribbelt als Neres voor hem staat, dan bij Antony. “Dat heeft te maken met de gunfactor als David invalt. Serieus”, zegt Mazraoui tegen Ajax Life. Ze spelen al sinds 2018 samen. “Als hij erin komt, speel ik hem liever in zodat hij een actie kan maken dan dat ik zelf ga dribbelen. Echt waar.” 

Klik op het veld

De buitenwacht heeft het vooral over de klik met Antony. Maar hoe omschrijft Mazraoui nu eigenlijk een klik op het veld? ‘Als je voor het eerst samenspeelt en je begrijpt elkaar meteen, zonder iets te zeggen. Of je de bal in de voeten kunt aanspelen, of juist diep moet gaan. Dat is een gevoel, het is lastig dat onder woorden te brengen.”

Mazraoui heeft 119 officiële wedstrijden achter de rug voor Ajax. Het is de vraag of hij volgend seizoen ook nog in Amsterdam actief is. Zijn verbintenis loopt immers af en een akkoord lijkt nog vrij ver weg. “Hoe langer contractverlenging uitblijft, hoe moeilijker het wordt”, zei de hoofdpersoon erover.

Een treffer van Mazraoui tegen RKC levert 8x je inleg op. Zet in bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Opvallend?

  • Ja
  • Nee
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie