‘Transfer Matthijs de Ligt’ op voorpagina Tuttosport

Foto: ‘Transfer Matthijs de Ligt’ op voorpagina Tuttosport

Matthijs de Ligt staat op dinsdagochtend groot op de voorpagina van de Italiaanse krant Tuttosport. Dat meldt namelijk dat de centrumverdediger mogelijk bij Juventus vertrekt in de aankomende zomertransferwindow. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola zou de eerste stap al hebben gezet.

Naar verluidt heeft de roemruchte spelersmakelaar namelijk met De Oude Dame onderhandeld over een nieuw contract voor zijn cliënt. Op het eerste oog valt dat misschien moeilijk te rijmen met het maken van een eventuele transfer, maar het lijkt erop dat De Ligt en Raiola af willen van de torenhoge vertrekclausule in het contract van de voormalige Ajax-aanvoerder.

150 miljoen

Wil hij nu verkassen, dan dient een geïnteresseerde club liefst 150 miljoen euro af te tikken en dat is natuurlijk wel héél veel geld. De Ligt zou nu één jaartje willen verlengen bij De Oude Dame, maar in ruil daarvoor wordt de clausule naar beneden bijgesteld, waardoor het voor hem opeens een optie wordt om het hazenpad te kiezen.

De oud-Ajacied en international van het Nederlands elftal wordt nu al een tijdje in verband gebracht met een transfer naar de Premier League. Chelsea is op zoek naar een goede verdediger en coach Thomas Tuchel zou wel onder de indruk zijn van de kwaliteiten van De Ligt.

Allegri

Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci krijgen dit seizoen vaak de voorkeur van oefenmeester Massimiliano Allegri, die onlangs echter over de Nederlander zei: “We stippelen voor iedereen een pad uit, zowel voor spelers als coaches. De Ligt is een jonge speler met veel kwaliteit, maar hij moet zich nog verbeteren. Hij zal nog jaren bij Juventus blijven, ongeacht het aantal wedstrijden dat hij speelt.” Raiola vertelde desalniettemin: “De Ligt is een van de beste centrumverdedigers van Europa. Het kan zijn dat hij Juventus aan het einde van het seizoen verlaat, soms gaat dat zo…”

Wint Juventus dit seizoen de Serie A? Je kunt je inleg vertienvoudigen!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Verwacht jij een vertrek?

  • Ik wel
  • Ik niet
540+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie