Bosz spreekt klare taal: “Zijn speelstijl? Die haat ik”

Foto: Bosz spreekt klare taal: “Zijn speelstijl? Die haat ik”

De prijzenkast van Peter Bosz puilt niet uit, maar toch piekert hij er niet over om zijn manier van spelen aan te passen. De trainer van Olympique Lyon heeft zelfs een enorme hekel aan trainers à la José Mourinho.

Bosz is sinds afgelopen zomer trainer van Lyon, dat nog niet in topvorm steekt. De oefenmeester weet dat het lastig is in Frankrijk. “Omdat op twee of drie teams na, alle teams een verdedigende tactiek hanteren. Eerlijk gezegd merk ik dat tot nu toe nog niet. Onze tegenstanders verdedigen goed, maar ze weten ook hoe ze moeten aanvallen en zetten bij vlagen hoog druk”, zo vertelt de Nederlander aan SoFoot.

Hekel aan speelstijl Mourinho

De oud-trainer van Ajax erkent geïnspireerd te zijn door Johan Cruijff. “Maar ik kopieer het niet. Als ik Johan Cruijff kopieer, zullen de spelers beseffen ik het niet echt ben. Het is alsof ik Mourinho na zou doen, zijn onzin zou imiteren. Het zou nep zijn. Zo is hij, hij is echt.”

Bosz is duidelijk over de Portugees, die momenteel voor AS Roma werkt. “Zijn speelstijl? Die haat ik. Maar het is de manier waarop hij speelt, en het werkt. Hij heeft veel prijzen gewonnen met zijn opvattingen. Ik probeer realistisch te zijn. Het is geen kamikaze-strategie.”

In 2017 werd Bosz tweede in de Europa League met Ajax. Het Manchester United van Mourinho was destijds met 0-2 te sterk. Later verklaarde de Nederlander ‘nooit’ op die manier te willen spelen.

Eindigt Lyon in de topdrie? Win 1.90 keer je inzet bij bet365!

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
166+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie