‘Salaris nieuwe Barça-aanwinst: 1 euro per week’

Foto: ‘Salaris nieuwe Barça-aanwinst: 1 euro per week’

Dani Alves is al weer 38 jaar oud, maar hij heeft zijn voetbalschoenen nog altijd niet aan de wilgen gehangen. En volgens het Braziliaanse medium UOL Esporte zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat de vleugelverdediger binnenkort weer voor FC Barcelona gaat spelen.

Eind september werd het contract van de rechtsback bij São Paulo verscheurd. Die verbintenis liep door tot 31 december van het huidige kalenderjaar, waardoor Alves per 1 januari gratis en voor niets naar een andere club kan vertrekken. En volgens UOL Esporte wordt dat dus mogelijk Barça. Deze week nog wordt er in het Camp Nou gesproken over een rentree van Alves, aldus het Braziliaanse medium. De vleugelverdediger speelde tussen 2008 en 2016 al in Catalonië en was een belangrijk onderdeel van het team dat Europa en de wereld veroverde met Tiki-taka. In 2016 koos hij voor een transfervrije overstap naar Paris Saint-Germain, waarna hij naar zijn vaderland vertrok.

In oktober zei de back in gesprek met het dagblad Sport: “Toen ik wegging heb ik gezegd dat ik altijd zou terugkeren als Barcelona me nodig heeft. Waar ik ook ben. Daarvoor heb ik te veel liefde en respect voor deze club. Als ze me nodig denken te hebben, hoeven ze me maar te bellen. Ik weet zeker dat ik wat kan toevoegen, zeker met de vele jonge talenten die ze nu hebben.” President Joan Laporta kwam daar bij de presentatie van Xavi Hernández als nieuwe Barça-coach op terug: “Dani helpt ons op verschillende manieren en heeft ook aangeboden om ons sportief te helpen.”

UPDATE 12/11

De nieuwe trainer Xavi Hernández heeft inmiddels zijn oordeel gevormd over een potentiële terugkeer van Dani Alves bij FC Barcelona: de Spanjaard zou wel heil zien in een nieuwe samenwerking met de Braziliaanse rechtsback. Dat meldt SPORT, dat zelfs kopt: ‘Dani Alves zal terugkeren bij Barcelona’. Xavi zou hebben erkend dat hij niet weet of Alves (38) nog topfit is, maar ziet vooral veel toegevoegde waarde in de bagage aan ervaring die hij mee kan nemen terug naar Camp Nou. Volgens het genoemde medium gaat Alves voor het symbolische bedrag van 1 euro per week spelen.

Wint Barcelona dit seizoen de Spaanse cup? 4x je inzet bij bet365!

Moet Barca hem terughalen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet..
1644+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie