‘Feyenoord-drama zorgt voor enorme wending’

Foto: ‘Feyenoord-drama zorgt voor enorme wending’

Er komt voorlopig géén nieuw stadion bij Feyenoord. Journalist Emile Schelvis heeft vernomen dat het project Feyenoord City definitief mislukt lijkt en dat zou zomaar kunnen leiden tot renovatie van De Kuip.

Wedden op Feyenoord? Waag je gok via bet365 en pak de bonus van 100 euro!

In het Ziggo Sport-programma Rondo laat Schelvis weten: “Zoals ik het nu bekijk is het klaar, ja. Het zijden draadje is doorgeknipt. Eigenlijk nam Toon van Bodegom, de voorzitter van de raad van commissarissen, er al een voorschot op tijdens de persconferentie.”

Er is intern goed gekeken naar de casus. “Financieel valt het absoluut niet te behappen qua bouwkosten”, zo weet Schelvis. “De financiers blijven weg, dus dan room je je businesscase af. Bovendien werd duidelijk dat Feyenoord een eigen vermogen van slechts een half miljoen heeft. Dan kun je er niet vanuit gaan dat je de komende jaren constant in de top van Nederland speelt en Champions League gaat spelen.”

Verbouwing

Schelvis spreekt zelfs van ‘een gouden zet voor Feyenoord’. “Misschien kan het stadion (De Kuip, red.) nu wel gewoon eigendom worden van Feyenoord. Grote investeerders zullen op moeten staan, maar voor dat idee zijn volgens mij wel mensen te vinden met geld en ideeën. Feyenoord moet dan wel verder professionaliseren.”

De journalist denkt dat De Kuip wel failliet dreigt te gaan. Een doorstart zou dan alsnog moeten leiden tot renovatie van het oude stadion. “Dat kan niet anders”, zo luidt diens voorspelling.

Eens?

  • Ja
  • Nee
304+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie