Jansen gaat in gesprek: “Dit gun ik die jongen gewoon niet”

Foto: Jansen gaat in gesprek: “Dit gun ik die jongen gewoon niet”

Voor sc Heerenveen is de thuiswedstrijd tegen Vitesse uitgelopen op een deceptie. Het Friese tiental verloor in extremis met 1-2, maar voor Filip Stevanovic was de klap misschien wel het grootst.

Gokken op sc Heerenveen? Maak een account aan bij bet365 en krijg 100 euro bonus!

Ibrahim Dresevic kreeg al vroeg op de avond een rode kaart van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Trainer Johnny Jansen voelde zich genoodzaakt om Nick Bakker te laten invallen, waardoor hij Stevanovic opofferde. Met Siem de Jong (aanspeelpunt) en Anthony Musaba (snelheid en opportunisme) dacht de oefenmeester de andere aanvallers beter te kunnen gebruiken.

Dreun

Stevanovic besliste woensdagavond het bekerduel met AFC (1-2) en mocht nu eindelijk weer eens starten. De wissel in na amper een kwartier spelen deed hem dan ook pijn. “Ik kan deze wissel aan Filip uitleggen en dat gaan we ook zeker doen, maar ik vind het ongelooflijk sneu voor hem. Dit gun ik die jongen gewoon niet”, zo treurde Jansen na afloop in gesprek met de Leeuwarder Courant.

“Het klinkt heel zakelijk en hard, maar dit hoort ook bij het leven als profvoetballer”, zo weet Jansen. Het Heerenveen-publiek was het overigens oneens met de wissel, al constateerde de trainer vooral dat hij een staande ovatie kreeg. “Filip kreeg na een kwartier al een publiekswissel. Hij moet ermee omgaan, hoe vervelend dat moment ook voor hem was.”

Heerenveen huurt Stevanovic van Manchester City, dat miljoenen voor hem neertelde. Na een goede start verloor hij zijn basisplaats echter.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Was deze wissel logisch?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
62+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie