‘Cadeau van 22 miljoen voor jarige Van der Sar’

Foto: ‘Cadeau van 22 miljoen voor jarige Van der Sar’

Het is momenteel hosanna bij Ajax. De resultaten zijn formidabel en achter de schermen loopt het ook als een trein in Amsterdam. Zo werd er vandaag nog een bijzonder lucratieve nieuwe deal met sponsor Ziggo gesloten.

Wint Ajax de Champions League dit jaar? De odd hierop is 28.00 bij bet365!

Daarover schrijft De Telegraaf vandaag: “De kabelexploitant betaalde ondanks alle coronabeperkingen ’gewoon’ de negen miljoen euro vast en twee miljoen aan bonussen, die ook in de nieuwe verbintenis als jaarlijks bedrag zijn opgenomen. De 22 miljoen euro die Ajax nu maximaal extra binnenhaalt, is een leuk cadeau voor algemeen directeur Edwin van der Sar, die 29 oktober zijn 51e verjaardag viert.”

Ziggo is óók erg in zijn nopjes en ‘loopt de polonaise’, zo weet de krant. “In de zes jaar dat de naam en het logo van het bedrijf nu op het shirt van de Amsterdammers prijken, haalde Ajax de finale (2017) en de kwartfinale (2021) van de Europa League, reikte het elftal van Erik ten Hag tot de halve eindstrijd van de Champions League (2019) en werden twee officiële kampioenschappen (2019, 2021) en één officieuze titel (2020) gevierd. Daarnaast won Ajax twee keer de KNVB-beker (2019 en 2021), terwijl in dat eerste jaar ook de Johan Cruijff Schaal aan de prijzenkast werd toegevoegd.” Goed voor de exposure van het Ajax-shirt met de bijbehorende sponsor, dus.

Alleen maar winnaars

Tot slot benoemt De Telegraaf nog Michael Kinsbergen als een grote winnaar van de deal. “De vriend van Johan Cruijff was tussen november 2012 en juli 2015 algemeen directeur van Ajax, bereidde toenmalig directeur marketing Edwin van der Sar voor op diens huidige rol en werd geconfronteerd met het stoppen van hoofdsponsor Aegon. Samen met Van der Sar en Geelen wist hij na een maandenlange, geheime zoektocht een voor Nederlandse begrippen ongekende samenwerking te realiseren. Door de (door Acronis en ABN opgepakte) sponsoring van de jeugdafdeling en het vrouwenteam los te koppelen van het eerste elftal, haalt Ajax een totaalbedrag binnen (maximaal 14,5 miljoen euro) voor het shirt, waar menig Europese topclub alleen van kan dromen.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Van der Sar is een topper in zijn vak

  • Eens
  • Ik heb zo mijn twijfels..
425+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie