‘Oranje kan voor Guardiola-stunt zorgen’

Foto: ‘Oranje kan voor Guardiola-stunt zorgen’

Louis van Gaal stopt uiterlijk na het WK 2022 als bondscoach van het Nederlands elftal. De naam van Ronald Koeman circuleert meteen als mogelijke opvolger, maar het Algemeen Dagblad sluit ook een grote stunt niet uit.

Wint Oranje in 2022 het WK? Verdien 425 euro met een inleg van slechts 25 euro bij bet365!

Het Algemeen Dagblad haalt vrijdagochtend een uitspraak van Koeman uit de documentaire Força Koeman aan. “Is het Nederlands elftal niet iets voor jou? Je bent eigenlijk al een soort Hollander op voetbalgebied”, zo informeerde de Nederlander bij zijn vriend en Manchester City-manager Pep Guardiola.

Daarop antwoordde Guardiola: “Het positiespel en de vleugelspelers in Nederland zijn niet meer zo goed, toch? Maar als Nederland ooit een trainer nodig heeft… hier ben ik. Maar dan word jij mijn assistent!” Koeman reageerde met een lach: “Ik wil voor niemand assistent zijn, behalve voor jou.” Guardiola: “Nee, we doen het samen! Jij naast mij. En dan organiseer jij de golftoernooien en de etentjes.”


Toekomst

Guardiola heeft in eerder stadium al aangegeven dat hij medio 2023 wil stoppen bij Manchester City. Aan The Athletic vertelde hij: “Mijn volgende stap wordt, als het mogelijk is, een nationale ploeg. Ik moet eerst een break hebben om te zien wat we hebben gedaan, hoe we dingen doen en om te leren van andere coaches. Als in dat proces een nationaal team mij de mogelijkheid biedt om op de Copa América, het EK of het WK te coachen, dan zal ik dat waarschijnlijk doen.”

Het ligt niet voor de hand dat Guardiola de Spaanse ploeg gaat leiden gezien de Catalaanse sentimenten. Om die reden lijkt een poging van Oranje helemaal niet kansloos, al zit er nog wel een serieuze overbruggingsperiode tussen zijn aangekondigde City-afscheid en de start van een nieuw avontuur.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Moet de KNVB een poging wagen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
577+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie