Rafael van der Vaart kijkt ogen uit: “Ongelooflijk”

Foto: Rafael van der Vaart kijkt ogen uit: “Ongelooflijk”

Afgelopen dinsdagavond was Ajax al met 4-0 te sterk voor Borussia Dortmund in de Champions League, en daar kwam gisteren een 5-0 Eredivisie-overwinning op PSV bij. De heren analytici van Studio Voetbal zijn onder de indruk van het werk van oefenmeester Erik ten Hag.

Rafael van der Vaart opent het bal: “Hij is volgens mij de eerste trainer van Ajax over wie dingen gezegd werden als: hij heeft een accentje, hij komt niet zo goed uit zijn woorden. Maar als je ziet hoe Davy Klaassen tegen PSV en Dortmund inviel, als je dat allemaal tevreden kunt houden, doe je als trainer iets ongelooflijk goed. Iedereen is zo tevreden.”

“Wat ik zo knap vind aan Ten Hag, is dat hij zoveel barrières heeft moeten doorbreken”, haakt Ibrahim Afellay in. “Vanaf het moment dat hij werd aangesteld, was er heel veel weerstand. Hij heeft het over een heel lange periode moeten bewijzen. Hij heeft de halve finale van de Champions League gehaald, waarna niet de minste spelers werden weggekocht (Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, red.). Nu heeft hij weer een fantastisch elftal in elkaar gezet. Hij heeft zich ook ontwikkeld in de media: er staat nu een zelfverzekerd persoon. Hij zal altijd wel een accentje houden. Dat is niet erg, maar dat heeft hij wel tegen zich. Ik vind het daardoor alleen maar knapper.”

Edson Álvarez

Van der Vaart vond aanvankelijk dat de Ajax-coach een fout maakte door Edson Álvarez steeds maar weer op te stellen… “Wat ik vooral knap vind, en ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen, is dat hij vasthield aan Álvarez. Die heeft ongelooflijk gespeeld in de laatste twee wedstrijden.”

De oud-international van het Nederlands elftal sluit af: “Het allerbelangrijkste was de basisplaats voor Berghuis. Daardoor dacht ik echt: nu ga je eindelijk een beetje naar me luisteren”, voegt hij lachend toe. “Ik heb het altijd gezegd. Ik ga gewoon m’n gelijk halen, daar schaam ik me ook niet voor. Ik vind Klaassen een geweldige speler, maar als hij niet scoort, heb je vrij weinig aan hem. Nu speelt iemand op 10 die wel de creativiteit heeft. Dan is Ajax echt zó gevaarlijk.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Doet Ten Hag het geweldig?

  • Ja
  • Nee
363+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie