Barça opgelucht door eerste punten, Salzburg zit Van Bommel dwars

Foto: Barça opgelucht door eerste punten, Salzburg zit Van Bommel dwars

FC Barcelona heeft vanavond de eerste punten van dit Champions League-seizoen behaald. Na twee nederlagen won de ploeg van Ronald Koeman tegen Dinamo Kiev, met minimale cijfers. Mark van Bommel kon opnieuw niet winnen: dit keer ging zijn VfL Wolfsburg eraf tegen Red Bull Salzburg.

FC Barcelona – Dinamo Kiev



Barça verloor de eerste twee groepsduels kansloos en daarom stond er veel druk op de mannen van trainer Ronald Koeman. Hij had een basisplaats in petto voor Luuk de Jong, terwijl Sergiño Dest in een aanvallende rol als een soort rechtsbuiten opereerde. Uiteraard begonnen ook Frenkie de Jong en Memphis Depay aan het duel. Ondanks dat de Catalanen niet sprankelend voor de dag kwam, was het in de eerste helft wel eenrichtingsverkeer. Na twintig minuten haalde Luuk de Jong uit, maar zijn schot werd gered door Heorhii Bushchan. In de 36ste minuut brak de thuisploeg de ban in Camp Nou. Na een afgeslagen hoekschop zette Jordi Alba opnieuw voor, Gerard Piqué werd bereikt die van dichtbij raak kon schieten.

Luuk de Jong ging er in de rust af voor Ansu Fati, die zijn contract gaat verlengen bij Barcelona. Philippe Coutinho verving Óscar Mingueza, waardoor Dest naar de vertrouwde rechtsbackpositie verhuisde. In het tweede bedrijf werd het spel er niet beter van. Barcelona begon slordiger te spelen, terwijl de Oekraïners er nooit echt lekker in leken te komen. Coutinho volleerde nog nit kiezel over, waarna Memphis eraf ging voor Sergui Agüero.

Scoreverloop: (36′) Piqué 1-0

Red Bull Salzburg – VfL Wolfsburg



Het geplaagde Wolfsburg kon niet beschikken over Wout Weghorst. De spits kampt met het coronavirus, al werd hij in de wedstrijd ervoor ook al gepasseerd door trainer Mark van Bommel. Duits toptalent Karim-David Adeyemi had slechts drie minuten nodig om zijn landgenoten pijn te doen. Lukas Nmecha, ook al een talentvolle Duitser, trok de stand na een kwartier weer gelijk. Lange tijd stond de tussenstand van 1-1 op het bord, maar in de tweede helft wisten de gastheren toch weer toe te slaan. Het was Noah Okafor, die ze bij Jong Oranje inmiddels ook goed kennen, die twee keer toesloeg. Zo schiet Salzburg naar zeven punten in de groep, terwijl Die Wölfe op twee blijven staan.

Scoreverloop: (3′) Adeyemi 1-0 (15′) Nmecha 1-1 (65′) Okafor 2-1 (77′) Okafor 3-1

Barça weer matig?

  • Ja, vond ik wel
  • Nee, dat niet hoor
60+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie