‘Van Hooijdonk lacht als laatst na galavoorstelling Ajax’

Foto: ‘Van Hooijdonk lacht als laatst na galavoorstelling Ajax’

Ajax won gisteren overtuigend met 4-0 van Borussia Dortmund, en dus gaan steeds meer mensen geloven in de Champions League-titelkansen van de Amsterdammers. Tot dusver leek eigenlijk alleen Pierre van Hooijdonk dat te doen. De analist stelde laatst al dat hij niet inzag waarom Ajax niet van iedere club zou kunnen winnen.

Youri Mulder is er inmiddels van overtuigd dat Ajax nóg beter is dan in 2019, toen de halve finale werd gehaald. “Ik denk dat de huidige ploeg nóg beter is, het is nog meer een collectief. Destijds steunde de ploeg nog veel op de individuele klasse van jongens als Ziyech, De Jong en De Ligt, hun centrale as”, vertelt Mulder aan het Belgische Sporza.

Tegenwoordig is Ajax ‘meer uitgebalanceerd’. “Timber, amper twintig, schakelde gisteren Haaland gewoon uit. Met Martínez en Álvarez heb je twee Zuid-Amerikanen die voor onverzettelijkheid zorgen, maar ook technisch heel goed zijn. Met Tadic en Blind heb je dan nog tonnen ervaring. Als ze beter willen doen dan in 2019 zullen ze met deze generatie spelers de finale moeten halen. Maar tegenwoordig heeft Ajax genoeg geld om hun goede spelers langer vast te houden, ze hoeven niet meer te zwichten voor het geld van Europese subtoppers.”

‘Van Hooijdonk lacht als laatst’

Na de zege op Besiktas stelde Van Hooijdonk al dat Ajax de CL kan winnen, toen werd hij nog uitgelachen. “Maar Pierre zal nu stilaan zelf lachen. Als je ziet wat Ajax gisteren deed – en als het dit niveau doortrekt – dan kan het iedereen verslaan”, aldus Mulder tot slot.

Ajax kan de CL winnen dit jaar

  • Eens
  • Oneens, dat is overdreven
1080+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie