Ajacied ‘in niemandsland’: “Baalde stevig”

Foto: Ajacied ‘in niemandsland’: “Baalde stevig”

De laatste weken krijgt hij behoorlijk wat kritiek te verwerken, en dat André Onana nu terug kan keren van zijn dopingschorsing helpt Remko Pasveer natuurlijk ook niet. De routineir denkt nog vaak terug aan zijn fout tegen Sporting CP (1-5 zege).

Op 15 september liet hij zich in Lissabon onnodig verrassen door spits Paulinho, in de korte hoek. “Pff, op het moment dat het gebeurt, baal je er even zo stevig van. Ik ging naar de bal toe, terwijl dat niet nodig was. Ik kwam in niemandsland terecht, kon niet meer herstellen en zag de bal langs me erin gaan..” De 37-jarige sluitpost probeerde het moment snel achter zich te laten, vertelt-ie verder in de Voetbal International. “Toen het me overkwam, dacht ik: shit, ik had dit of dat beter moeten doen. Maar dat is eigenlijk maar een heel kort fragment. Bij de aftrap parkeer je het alweer, en zit je weer in de wedstrijd.”

Pasveer denkt zelf dat het moment vooral ontstond vanwege een niet afdoende afstemming met zijn verdedigers, met wie hij nog maar kort samenspeelde op dat moment. “Het had in mijn ogen vooral met de afstemming met Lisandro Martínez te maken. Die was niet goed, waardoor ik een verkeerde inschatting maakte.” Onlangs tegen Fortuna Sittard belandde Pasveer in eenzelfde situatie. “Maar daar bleef ik rustig in de goede positie staan. Dat was voor mij ook een signaal dat die situatie in Lissabon te maken had met het leren kennen en aanvoelen van elkaar.”

Stekelenburg is een paar klassen beter dan Pasveer

  • Eens
  • Oneens
119+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie