Heracles verslaat Willem II in spektakelstuk

Heracles Almelo heeft zaterdagavond drie punten toegevoegd aan het seizoenstotaal. Tegen het in vorm zijnde Willem II verspeelde de ploeg van Frank Wormuth een comfortabele voorsprong, maar in extremis viel de winnende goal alsnog: 3-2.

Willem II is onder leiding van Fred Grim uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen, maar in Almelo had de ploeg voor rust weinig te vertellen. Het was aan doelman Timon Wellenreuther te danken dat de brilstand lang op het scorebord bleef staan. Zowel Kai Sierhuis als Delano Burgzorg stuitte op de sluitpost van de ‘Tricolores’.

Kort voor rust moest ook Wellenreuther zich gewonnen geven. Sierhuis werd in het strafschopgebied gevloerd door Ulrik Jenssen en Rai Vloet profiteerde dankbaar vanaf elf meter. De sterspeler van Heracles had vroeg in de tweede helft zelfs de voorsprong kunnen verdubbelen, ware het niet dat zijn inzet de paal teisterde.

De 2-0 viel na 53 minuten alsnog. Burgzorg werd goed bediend en maakte één-op-één met Wellenreuther geen fout: 2-0. Daarmee leek Heracles de buit binnen te halen, maar niets bleek minder waar. Mats Köhlert zorgde voor de aansluitingstreffer en via Max Svensson werd het zelfs 2-2 in Almelo.

Diep in blessuretijd viel de beslissing alsnog en wel in voordeel van Heracles. Ismail Azzaoui kroonde zich in de 95ste minuut tot matchwinnaar.

Scoreverloop: 1-0 (41′) Rai Vloet (strafschop), 2-0 (53′) Delano Burgzorg, 2-1 (66′) Mats Köhlert, 2-2 (77′) Max Svensson, 3-2 (90′) Ismail Azzaoui

Gaat Willem II dé revelatie van het seizoen worden?