Feyenoord met twee gezichten houdt stand tegen Slavia

Foto: Feyenoord met twee gezichten houdt stand tegen Slavia

Feyenoord heeft het tweede groepsduel in de Conference League winnend afgesloten. Thuis tegen Slavia Praag speelden de Rotterdammers een geweldige eerste helft, maar viel het daarna behoorlijk terug, De 2-1 voorsprong kon echter over de streep worden getrokken.

Feyenoord werkte in een opperbeste stemming toe naar het duel met Slavia Praag. Tegen NEC was het niet overtuigend, maar werd er wel voor de derde keer op rij gewonnen. Daarnaast keerde Marcus Pedersen terug in de ploeg, die Lutsharel Geertruida weer afloste. Na een periode van aftasten drukte de ploeg van Arne Slot het gaspedaal in tijdens de openingsfase en dat werd in de dertiende minuut beloond. Luis Sinisterra vond Orkun Kökcü die vanaf de rand van het strafschopgebied met een droge schuiver de verre hoek vond. Een bekroning voor de Turkse middenvelder, die de laatste weken steeds beter in vorm komt. Bryan Linssen hoorde zoals vaker bij de aanjagers en zorgde tien minuten later voor de 2-0. Na voorbereidend werk van Tyrell Malacia kon de kleine spits van dichtbij inkoppen.

De supporters in De Kuip konden met een gerust gevoel de pauze in. Hun ploeg speelde immers uitstekend. De tweede helft veranderde dat beeld echter. Slavia Praag startte een offensief, terwijl de Rotterdammers steeds slordiger werden. Na een dik uur kwam de aansluitingstreffer van Tomas Holes, die afgelopen EK Oranje ook al pijn deed. Na een hoekschop kon de middenvelder binnen knikken. De Tsjechen zetten aan, maar doelman Justin Bijlow toonde zich regelmatig weer belangrijk.

Het aantal overtredingen nam toe, waardoor er volop met gele kaarten werd gestrooid. Feyenoord piepte en kraakte, maar zou gesteund door Het Legioen toch standhouden. Zo boekte het de eerste zege van de groep, nadat het eerder gelijkspeelde tegen Maccabi Haifa.

Scoreverloop: (13′) Kökcü 1-0 (24′) Linssen 2-0 (63′) Holes 2-1

Terechte overwinning?

  • Ja
  • Nee
378+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie