Wereldgoal Seuntjens niet genoeg voor drie punten

Het ‘geplaagde’ Vitesse heeft op zaterdagavond wéér niet kunnen winnen. De Arnhemmers speelden voor eigen publiek in de GelreDome namelijk met 1-1 gelijk tegen Fortuna Sittard, dat zelfs op voorsprong kwam door een wereldgoal van Mats Seuntjens.

Al in de tweede minuut van de wedstrijd toverde Seuntjens het bovengenoemde kunststukje uit de hoge hoed: hij scoorde dírect uit een corner. De hoekschop krulde hij met rechts in de linkerbovenhoek van het doel van Vitesse, buiten het bereik van Markus Schubert. Een droomstart voor de gasten uit Limburg dus en een nieuwe tegenvaller voor de Arnhemmers.

Die hadden eventjes de tijd nodig om van de schrik te bekomen en kregen in de eerste helft eigenlijk geen enkele goede kans. In de rust greep coach Thomas Letsch dan ook in: hij voerde een dubbele wissel door en bracht met Oussama Darfalou en Loïs Openda twee aanvallers. Het was echter Nikolai Baden Frederiksen die vlak na de pauze de 1-1 maakte op aangeven van Riechedly Bazoer.

Vitesse ging vervolgens op zoek naar de winnende treffer en Matús Bero was daar het dichtstbij, zijn kopbal raakte het aluminium echter.

Scoreverloop: 0-1 (2′) M. Seuntjens, 1-1 (49′) N. Baden Frederiksen