‘Arme Luuk de Jong levend symbool ondergang’

Foto: ‘Arme Luuk de Jong levend symbool ondergang’

Columnist Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad heeft de documentaire ‘Força Koeman’ op Videoland bekeken. Daarbij verdronk hij in de details, schrijft hij op zaterdagochtend in zijn column. Mossou kijkt uit naar het derde seizoen.

Hij steekt van wal: “Het mooist blijft de fascinerende gewoonheid van de Koemannetjes, een familie zo oer-Hollands als je maar bedenken kunt. Ze rijden in grote Audi’s, dragen Prada, flaneren in witte linnen broeken, maar glamoureus wordt het werkelijk geen seconde. Zelfs als de Koemannetjes bij een klassiek Catalaans restaurant gaan dineren om samen kerst te vieren, zijn de groenten van Hak nooit ver weg.”

“Misschien dat we daarom nu zo meeleven met die janboel in Barcelona”, vervolgt Mossou. “Voor ons Nederlanders is Koeman een soort baken van ouderwets Nederlandse nuchterheid, maar in Catalonië heeft het cynisme al lang en breed toegeslagen. Daar zien ze Koeman gewoon als een nukkige, wat barse man die verdrinkt in excuses en verwijten. Ze zien een fantasieloos en worstelend Barcelona-elftal – met de arme Luuk de Jong als een levend symbool van de ondergang. De hashtag #Koemanout is al dagen trending op Twitter.”

De columnist sluit af: “Ook daarom verheug ik me zo enorm op het derde seizoen. Of Koeman ontslagen gaat worden, doet er niet eens zoveel toe, daar zal de ‘suspense’ niet per se in zitten. Maar ik wil Bartina wel zien foeteren op Joan Laporta, die gladjakker. Draagt Ronald Junior straks nog steeds trainingskleding van FC Barcelona in zijn vrije tijd, of smijt hij alles woedend in de prullenmand? Wie heeft precies bedacht dat Koeman deze week alleen een kort statement zou voorlezen? Was dat Rob, Tim, Bartina of toch Chloë? En veel belangrijker nog: kan de kleine Elena al bijna lopen?”

Leeft jij mee met Koeman?

  • Ik wel
  • Ik niet
204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie