PSV pakt punt, maar defensie baart zorgen

Foto: PSV pakt punt, maar defensie baart zorgen

PSV is zijn nieuwe Europa League-avontuur begonnen met een puntje tegen Real Sociedad. De Eindhovenaren kwamen op voorsprong in het Philips Stadion, maar de tegenstander draaide het duel om. Vervolgens was Cody Gakpo ‘de reddende engel’ voor zijn werkgever.

Al vanaf het beginsignaal van scheidsrechter William Collum uit Schotland ging het duel in de lichtstad van Nederland op en neer. Eran Zahavi probeerde het van grote afstand en dwong keeper Alex Remiro tot een redding. Ook Sociedad werd echter gevaarlijk, Armando Obispo leverde de bal knullig in, waarna Alexander Isak een poging waagde. Adnan Januzaj raakte daarna ook nog een keertje de lat, waar Noni Madueke eveneens dicht bij een goal was.

Mario Götze brak de wedstrijd open: Madueke zette voor en via Remiro kreeg de Duitser de bal voor zijn voeten, hij kon eigenlijk niet missen en deed dat ook niet. Daarna scoorde Sociedad echter meteen niet één, maar twee keer, waarbij de Spanjaarden wat hulp kregen van de PSV-defensie: Januzaj tekende voor de 1-1, waarna Isak de 1-2 scoorde.

Na de pauze gingen de mannen van oefenmeester Roger Schmidt op zoek naar de gelijkmaker, en die werd gevonden. Gakpo werd aangespeeld door Götze en schoot keihard raak met zijn linkervoet. In de slotfase werd het nog even spannend, eerst raakte Jordan Teze namelijk de paal, waarna Joël Drommel handelend op moest treden. Er werd echter niet meer gescoord.

Scoreverloop: 1-0 (31′) M. Götze, 1-1 (34′) A. Januzaj, 1-2 (39′) A. Isak, 2-2 (54′) C. Gakpo

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
368+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie