Koeman: “Het kan best twee jaar duren”

Foto: Koeman: “Het kan best twee jaar duren”

FC Barcelona-coach Ronald Koeman zag deze zomer Lionel Messi en Antoine Griezmann vertrekken. Kwalitatief levert de Catalaanse topclub dus fors in, maar toch legt de Nederlander de lat hoog.

Koeman is tegenover de NOS duidelijk: “We hebben geen speler meer die 35 doelpunten vanuit het niets maakt. Dat ga je voelen als team.” De financiële beperkingen zijn groot. “Barcelona heeft een schuld en heeft dus te maken met fairplay in Spanje. De beste spelers kunnen niet naar Barcelona komen, omdat ze hogere contracten hebben en veel geld kosten, iets dat de club niet heeft.”

De oud-bondscoach van Oranje is daarom realistisch. “Sportief gezien zal deze club altijd goed zijn. De vraag is, kun je terugkomen op het niveau dat je echt Champions Leagues gaat winnen en jaren achter elkaar de beste bent van Spanje? Dat is op dit moment even niet zo. Laten we hopen dat het wel weer gaat komen. Het kan best twee jaar duren, voordat je weer echt de concurrentie financieel aan kan gaan met clubs als Manchester City en Chelsea.”

“Dingen accepteren en dingen niet kunnen doen die misschien wel zouden moeten. Dat is nu eenmaal het moment. Je richten op de jeugd en die een kans geven”, aldus Koeman, die desondanks geen genoegen neemt met een magere doelstelling. “Wij moeten wel om de prijzen meedoen. Ik vind altijd dat je moet kijken naar de mogelijkheden en naar het elftal. Op dit moment is dat heel moeilijk, omdat we ook spelers hebben die dit elftal sterker maken als ze fit zijn.”

Zijn de Barça-doelen realistisch?

  • Ja
  • Nee
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie