‘Ten Hag moet Ajacied uit basiself gooien’

Foto: ‘Ten Hag moet Ajacied uit basiself gooien’

Het is een terugkerende discussie bij Ajax: gaat Noussair Mazraoui zijn aflopende contract verlengen? Duidelijk is dat de 23-jarige rechtsback inmiddels is overgestapt naar zaakwaarnemer Mino Raiola en dus groeit de onrust.

Clubwatcher Mike Verweij stelt in de voetbalpodcast van De Telegraaf: “Mazraoui heeft een aantal keer heel hard geroepen dat hij wil bijtekenen. En dat geloof ik ook, want die jongen is nog niet klaar bij Ajax. Hij is ook heel veel en lang geblesseerd geweest. Alleen aan de andere kant is het zo: bij spelers van Raiola wordt vaak tot november, december de indruk gewekt van: komt wel goed met die contractverlenging.”

“Daar zijn Justin Kluivert en Brian Brobbey natuurlijk voorbeelden van. Toen puntje bij paaltje kwam waren die spelers vertrokken”, aldus Verweij. “Ik denk dat Ajax op een gegeven moment een deadline moet stellen voor Mazraoui. ‘Als je dan nog niet bijgetekend hebt, jammer dan, maar dan wordt het gewoon Devyne Rensch die gaat spelen.’ Je hoeft hem niet in de winterstop te verkopen, maar dan moet je in mijn ogen wel de voorkeur geven aan de jongen die wel een langdurig contract heeft. En dat is dan Devyne Rensch.”

Volgens Verweij is er wel beweging inzake Lisandro Martínez. De Ajax-watcher voegt wel een kanttekening toe: “Dat klopt, maar dan moet Overmars wel een keer een afspraak maken om dat ook te bekrachtigen. Er zijn inmiddels alweer twee afspraken afgezegd, en dat is toch wel een probleempje: het is allemaal redelijk vrijblijvend bij Ajax.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
594+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie