Veronica Inside kiest kant in ruzie Van Gaal-Driessen

Foto: Veronica Inside kiest kant in ruzie Van Gaal-Driessen

Bondscoach Louis van Gaal van het Nederlands elftal kwam gisteren wel heel hardhandig in aanraking met De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen. De twee vochten een verhitte discussie uit over 4-3-3 dan wel 5-3-2 en de implicaties van die formaties.

“Het verdedigende voetbal heeft zijn intrede gedaan en daar wordt na afloop voor geapplaudisseerd”, zei Van Gaal bij zijn persmoment, al applaudisserend. Driessen: “Maar degene die applaudisseert ben jij. Jij wil ook zo spelen, zoals Chelsea en Liverpool.” De bondscoach antwoordde: “Is dat verdedigend voetbal, in jouw ogen?” De journalist: “Wat Chelsea doet wel.” Van Gaal: “Helemáál niet, Valentijn! Je hebt er helemaal geen verstand van. Het spijt me dat ik het moet zeggen, maar je bent gewoon een journalist. Je wil jouw visie doorvoeren, maar je hebt geen visie in voetbal. Je hebt een visie voor de krant, fantastisch. Je trekt aandacht, enzovoorts. Maar met 5-3-2 of 5-2-3 kun je ongelooflijk goed aanvallen. Chelsea laat het iedere keer zien, met verschillende opstellingen. En ik neem mijn petje af voor meneer Tuchel, want halverwege is hij ingestapt.”

In de uitzending van Veronica Inside van gisteravond zorgde René van der Gijp voor verbazing door de kant van Van Gaal te kiezen: “Ik moet eerlijk zeggen: in die discussie met Valentijn heeft hij wel honderd procent gelijk. Je speelt nu tegen Montenegro en Turkije en je speelt dadelijk nog een keer vriendschappelijk tegen Schotland of Mexico. Maar als je tegen de grote landen gaat spelen, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje, Italië. Dan moeten jouw buitenspelers van het niveau Franck Ribéry, Arjen Robben zijn. of van het niveau Kingsley Coman. Maar dat zijn ze niet. Want heb je dat niveau op je vleugels staan, dan gaat je tegenstander zich daaraan aanpassen. Maar heb je dat niet op je vleugels staan, dan denkt die tegenstander: weet je wat, daar zullen we eens van profiteren.”

Van der Gijp was vervolgens niet al te positief over ‘onze’ buitenspelers: “Met Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Cody Gakpo ga je het niet redden. Dan ga je het echt niet redden tegen grote landen, echt niet. Als jij daar Mohamed Salah hebt, dan zegt de trainer van Frankrijk: kijk nou uit. Dan zegt hij tegen die back dat hij niet te vaak naar voren moet gaan, want dan hebben we echt een probleem. Maar heb jij daar daar Berghuis, dan zegt zo’n trainer: profiteer er maar van.”

Wiens kant kies jij?

  • Die van Van Gaal
  • Die van Driessen
1254+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie