NEC deelt harde dreun uit aan Heracles

Eredivisie-promovendus NEC Nijmegen heeft op de zondagmiddag voor een klein verrassinkje gezorgd door Heracles Almelo te verslaan in het eigen Erve Asito. Ali Akman maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, na een rode kaart voor Sinan Bakis.

De Heraclieden waren aan het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij en Bakis leek na ongeveer een veertigtal minuten spelen vogelvrij op het doel van NEC af te kunnen gaan. Er werd echter gevlagd voor buitenspel, waarna de spits met de bal in zijn handen wegliep. Iván Márquez ontfutselde hem die, waarna de aanvaller als door een wesp gestoken reageerde. Beide spelers kregen een gele kaart van scheidsrechter Jochem Kamphuis, maar Bakis stond al op een gele prent en moest dus gaan douchen…

Dat veranderde het wedstrijdbeeld en al vroeg in de tweede helft kwam NEC op een 0-1 voorsprong: Souffian El Karouani ging mee naar voren en vond Akman, die niet twijfelde en scoorde. Een kwartiertje voor tijd hield Luca de la Torre Jordi Bruijn vast, waarna Kamphuis floot voor een strafschop. Die werd echter niet benut door Bruijn, want de middenvelder raakte de paal.

Scoreverloop: 0-1 (50′) A. Akman