Slot hoopt bij Feyenoord op miljoenenversterking

Foto: Slot hoopt bij Feyenoord op miljoenenversterking

Feyenoord maakt zich langzaam op voor de start van het nieuwe competitieseizoen. Hoewel het afgelopen week van FC Drita won, speelden de Rotterdammers vooralsnog niet bepaald overtuigend. De bestuur blijft dan ook op zoek naar buitenkansjes, al moet dan eerst geld in het laatje komen. 


Jamiro Monteiro is naar verluidt een serieuze optie voor Feyenoord. De interesse in de middenvelder, die zowel een Nederlands als Kaapverdiaans paspoort heeft, komt niet uit de lucht vallen. Monteiro speelde namelijk in het verleden bij Cambuur Leeuwaren toen Arne Slot daar werkzaam was. De oefenmeester maakte van dichtbij de kwaliteiten van Monteiro mee en raakte onder de indruk van de manier waarop hij op het veld stond. De trainer zou daarom verwachten dat Monteiro een belangrijke rol kan vervullen bij het nieuwe Feyenoord.

De Friese vereniging is niet de enige Nederlandse club waarbij Monteiro zijn wedstrijden speelde. Na twee seizoenen in het eerste team van Cambuur te hebben gespeeld, vertrok de speler naar het Oosten van het land. Monteiro droeg daar de clubkleuren van Heracles Almelo en speelde een uitstekend seizoen bij de eredivisionist. De middenvelder behoorde tot een van de belangrijke spelers van het elftal en zorgde voor buitenlandse interesse, waarmee Monteiro voor een transfer naar FC Metz zorgde.

Bij de Franse vereniging wist hij echter geen onuitwisbare indruk achter te laten, waardoor hij nog maar weinig speeltijd kreeg. Toen in het voorjaar van 2019 Philadelphia Union langskwam om hem de rest van het kalenderjaar te huren, besloot hij daarom toe te happen. De overstap naar de Verenigde Staten bleek de juiste te zijn, want Monteiro kwam direct veel aan het voetballen en was direct een belangrijk onderdeel van het Amerikaanse team. Bovendien bewees hij scorend vermogen in huis te hebben.

Kwaliteiten Monteiro


Monteiro is een harde werker op het middenveld, maar bezit daarnaast veel technische kwaliteiten om zijn medespelers met de bal weg te sturen. Dat liet hij dit kalenderjaar onder meer zien tijdens de wedstrijd tegen DC United. Monteiro kreeg op de helft van de tegenstander de bal. Hoewel een speler van DC United voor zijn neus stond, had hij de rust om de diepgang van zijn medespeler te zien. Hij draaide vervolgens naar zijn linkerbeen en gaf een hoge steekpass achter de verdedigende linie van de opponent, waarna zijn teamgenoot raakschoot.

Ook met zijn andere been kan Monteiro uitstekend uit de voeten. In het duel met Inter Miami CF stond hij een de linkerkant van het veld tegen de zijlijn aan en kreeg hij de bal aangespeeld. Wederom bleef hij zijn blik naar voren gericht houden en zag hij zijn medespeler een diepgaande loopactie maken. Monteiro koos zoals gebruikelijk niet voor een pass opzij of terug, maar gaf met zijn rechterbeen een sublieme bal aan zijn ploegmaat. Het schot van zijn medespeler ging uiteindelijk naast de paal, maar aan het moment was niets mis.

Dat doelpunt maakte hij even later tegen Inter Miami CF zelf wel. Philadelphia was in de aanval, maar had moeite met de drukte in het strafschopgebied. Monteiro koos echter goed positie en bleef wachten totdat de bal voor zijn voeten kwam te liggen. De speler hoefde uitsluitend nog tegen de bal aan te lopen en zorgde zo voor het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd voor Philadelphia. Later in het seizoen liet hij hetzelfde kunstje nog maar eens zien tegen Columbus Crew, maar toen won zijn ploeg wel met 1-0.

Zoektocht Feyenoord


Het binnenhalen van Monteiro zou goed uitkomen, want het is precies de speler die Slot nog mist in zijn team. Met Orkun Kökçü, Jens Toornstra en Guus Til heeft Feyenoord momenteel drie spelers op het middenveld staan die goed genoeg zijn voor Feyenoord, maar waarbij een belangrijk ingrediënt mist. Toornstra en Til hebben namelijk veel diepgang, maar om gevaarlijk te worden moeten de Rotterdammers dan wel iemand op het middenveld hebben die de pass durft te geven en ook de capaciteiten heeft om dit te doen.

Bovendien geeft het aantrekken van Monteiro de oefenmeester een extra optie op het middenveld, waardoor Slot meer kan rouleren en verzekerd is dat hij spelers achter de hand heeft als in de loop van het seizoenen blessures of schorsingen ontstaan. Monteiro had de afgelopen jaren nauwelijks te maken met zware blessures, waardoor Feyenoord zeker weet dat het met de middenvelder een fitte speler in huis haalt die voor de vereniging als een directe versterking kan dienen en daardoor direct in het basisteam kan staan.

De geboren Rotterdammer zal niet alleen goed liggen bij de supporters van de havenstad, maar heeft eveneens geen hoog prijskaartje om zijn nek hangen. Naar verluidt moet Feyenoord een bedrag van rond de 5 miljoen euro neerleggen om Monteiro binnen te halen. Dat is in de huidige markt weinig geld om de spelersselectie van een directe versterking te voorzien. Het is echter de vraag aan welk salaris Monteiro zit te denken, aangezien hij in de Verenigde Staten maandelijks ongetwijfeld een uitstekend bedrag zal krijgen.

Concurrentie


De vraagprijs van Monteiro kan de komende weken echter flink omhoog gaan, want Feyenoord is niet de enige club die de speler graag aan de selectie wil toevoegen. Niet alleen hopen een aantal Amerikaanse clubs hem een binnenlandse transfer te laten maken, ook hebben verschillende verenigingen in Europa hun ogen laten vallen op Monteiro. Zo zou Anderlecht momenteel met Philadelphia Union in gesprek zijn over zijn overgang en lijken de Belgen een van de beste papieren te hebben om de Nederlander over te nemen.

Feyenoord lijkt niet zomaar een paar miljoen op tafel kunnen leggen om Monteiro binnen te halen. De Rotterdamse vereniging kampt met te weinig geld op de bankrekening en moet eerst spelers verkopen om ruimte te maken in de financiële huishouding. Bovendien heeft Feyenoord snel een groep investeerders nodig die de club een paar miljoen euro verschaffen, waardoor het voor de club de komende weken nog niet mogelijk lijkt om Monteiro te contracteren. Het vreest dan ook dat Anderlecht uiteindelijk met de buit ervandoor gaat.

Het zou Slot goed uitkomen wanneer Monteiro snel aan de selectie wordt toegevoegd, want over anderhalve week speelt de club al zijn eerste competitiewedstrijd. Feyenoord gaat dan op bezoek bij Willem II en lijkt het niet eenvoudig te krijgen om de Tilburgers te kloppen. Voor de hoofdtrainer lijkt het snel binnenhalen van Monteiro echter een luxe waarop hij dit seizoen niet kan rekenen bij Feyenoord. De oefenmeester kan daarom niets anders dan rustig hopen dat de club zijn transferlijstje inwilligt. 

Heeft Feyenoord nog een middenvelder nodig?

  • Ja, de club kan hem goed gebruiken
  • Nee, liever niet
647+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie