KNVB bevestigt aanstelling Louis van Gaal

Foto: KNVB bevestigt aanstelling Louis van Gaal

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft zojuist bevestigd dat Louis van Gaal inderdaad de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal wordt. De ervaren oefenmeester gaat zijn derde ambtstermijn in bij Oranje en moet het team naar het WK 2022 in Qatar leiden.

Op de officiële website van de bond kunnen we lezen: “Louis van Gaal is officieel benoemd als de nieuwe bondscoach van Oranje. Samen met zijn – eveneens nieuwe – technische staf, bestaande uit Danny Blind (assistent), Henk Fraser (assistent) en Frans Hoek (keeperstrainer), gaat hij per direct aan de slag voor het Nederlands elftal. Vandaag is het viertal met de KNVB een samenwerking overeengekomen tot en met het WK in 2022.”

Van Gaal reageert: “Het Nederlands voetbal is mij altijd aan het hart gegaan en het bondscoachschap is in mijn ogen een sleutelpositie voor het verder brengen van ons voetbal. Bovendien beschouw ik het als een eer het Nederlands elftal te coachen. Er is weinig tijd tot de eerstvolgende kwalificatiewedstrijden, die direct cruciaal zijn voor deelname aan het WK. De focus gaat daarom meteen voor 100 procent op de spelers en de aanpak. Daarvoor ben ik tenslotte aangesteld.”

De nieuwe Oranje-bondscoach vervolgt: “Het is goed om weer terug te zijn in Zeist. Inmiddels heb ik al een aantal spelers gesproken en samen met de KNVB is de technische staf samengesteld. Ik kijk er enorm naar uit om met elkaar de klus te klaren.”

Ben jij blij?

  • Ik wel
  • Ik niet
189+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie