Steven Berghuis spreekt klare taal over haatreacties

Foto: Steven Berghuis spreekt klare taal over haatreacties

Steven Berghuis heeft zich uitgesproken over de haatreacties na zijn transfer naar Ajax. De Oranje-international begrijpt de emotionele reacties van de supporters van Feyenoord, maar vindt bepaalde incidenten te ver gaan.

Berghuis zegt vanuit Feyenoord ook ‘leuke, goede reacties’ te hebben gehad. “Ik heb nog steeds goed contact, dus zo kan het ook”, vertelt hij aan de NOS. Ook zijn er negatieve reacties. “Maar daar had ik ook wel rekening mee gehouden toen ik deze stap maakte. Ik ben niet dom. Dat is ook niet erg, dat is de emotie. Er zijn wel twee dingen die te ver zijn gegaan voor mijn gevoel, want het is wel mijn werk en mijn sport. Zo moeten mensen dat ook zien.”

Berghuis benadrukt ‘een jongen van Apeldoorn’ te zijn. “Niet iedereen kan opgroeien bij een club en van daaruit de jeugdopleiding helemaal doorkomen. Uiteindelijk ben ik professioneel en heb ik vijf jaar lang alles gegeven voor Feyenoord gegeven. (…) Uiteindelijk viel het qua concrete interesse best wel mee. Je gaat alles naast elkaar leggen en dan wil ik mee in het perspectief bij Ajax, met de ambities die hier liggen. Die keuze heb ik weloverwogen gemaakt en daar sta ik nog steeds achter.”

“Natuurlijk speelt er genoeg op socials, maar je probeert dat links te laten liggen. Dat is ook de emotie en daar moet je niet te moeilijk over doen”, vervolgt Berghuis. Of hij toch niet overwoog om het vanwege de rivaliteit niet te doen? “Ik heb het wel meegenomen in mijn overwegingen, maar uiteindelijk komt dan wel de topsportman in mij naar boven.”

De juiste reactie?

  • Ja
  • Nee
1115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie