‘Kroonjuwelen te duur voor Ajax’

Foto: ‘Kroonjuwelen te duur voor Ajax’

Ajax heeft het financieel gezien véél beter voor elkaar dan zijn concurrenten in de Eredivisie, maar het gaat te ver om de Amsterdammers het Bayern München van Nederland te noemen. Dat is in ieder geval de conclusie die het Algemeen Dagblad trekt op zaterdagochtend.

Der Rekordmeister betaalde onlangs 40 miljoen euro aan RB Leipzig voor Dayot Upamecano en legde in het verleden tientallen miljoenen euro’s op tafel voor onder meer Mats Hummels, Mario Götze (Borussia Dortmund) en Manuel Neuer (Schalke 04)… “Voor Ajax blijkt het aantrekken van de kroonjuwelen van de Eredivisie voor gigantische bedragen nog een brug te ver. Steven Berghuis valt niet in die categorie. Hij is inmiddels 29, speelde al in het buitenland en geldt vanwege zijn gelimiteerde transfersom als een ‘koopje’.”

De krant vervolgt: “Om de nek van PSV’er Donyell Malen hangt een prijskaartje van 30 miljoen euro. Daarmee is hij niet alleen nog onbetaalbaar voor Ajax, de beste Eredivisie-spelers kunnen een tussenstop in Amsterdam ook overslaan op weg naar de Europese (sub)top. Dat is meteen de verklaring voor het grootste verschil tussen Ajax en Bayern München. Er zijn nauwelijks spelers die de Eredivisie als het summum zien.”

“De afgelopen jaren bleek dat al toen Ajax een halve basisploeg aan Europese topclubs verkocht, ondanks dat sportief en financieel steeds meer mogelijk blijkt in de Johan Cruijff ArenA”, aldus het AD.  Een jaartje of twee langer in Amsterdam houden lukt wellicht nog, maar toptalenten als Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Mohammed Kudus gaan vroeg of laat overstag voor een nog hoger salaris en podium.”

Ajax het Bayern van Nederland?

  • Ja
  • Nee
2522+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie