‘PSV plaatst serieuze aanval op Ajax’

Foto: ‘PSV plaatst serieuze aanval op Ajax’

PSV is de laatste jaren op flinke achterstand gezet door Ajax, maar deze zomer wil de Eindhovense club een inhaalrace beginnen. Kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League zou die kloof meteen een stuk kleiner maken.

De Telegraaf schrijft: “Miljardair Robert van der Wallen kijkt woensdagavond ongetwijfeld over de schouder van trainer Roger Schmidt mee als PSV het in de tweede kwalificatieronde van de Champions League thuis opneemt tegen Galatasaray. Een plaats in de groepsfase van het miljoenenbal is noodzakelijk bij de poging om de financiële kloof met Ajax enigszins te dichten en bij de top-32 van Europa aan te pikken.”

De PSV-commisaris wil een financiële injectie tot stand brengen in Eindhoven. “Vijftig miljoen euro is het streefbedrag. Hoe het daadwerkelijk uitpakt en welk bedrag geïnvesteerd kan worden in spelers, zal PSV in september bekend maken”, weet de krant. “Zo’n stevige injectie gaat pas echt renderen als PSV de groepsfase van de Champions League bereikt. Tot het seizoen 2016-2017 hielden de begrotingen van Ajax en PSV nog redelijk gelijke tred.”

Daar voegt De Telegraaf aan toe: “PSV kan alleen aan een inhaalrace beginnen als het de groepsfase van de Champions League haalt. Globaal berekend kan de Eindhovense club dan, net als Ajax, een gegarandeerde startpremie van 35 miljoen euro tegemoet zien. Met de injectie van Van der Wallen en de inkomsten uit de transfers van Denzel Dumfries en Donyell Malen krijgt PSV de Amsterdammers weer een beetje in zicht.”

Gaat dat lukken?

  • Ja
  • Nee
1989+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie