‘Droomkandidaten Oranje veel te duur’

Foto: ‘Droomkandidaten Oranje veel te duur’

De KNVB is hard op zoek naar een nieuwe bondscoach voor het Nederlands elftal en de gekste namen vliegen al weer voorbij. Waarom gaat de voetbalbond niet een keer écht voor kwaliteit met iemand als Josep Guardiola of Antonio Conte? Het antwoord is simpel.

Journalist Mike Verweij van De Telegraaf zegt: “Ik zag allerlei namen voorbij komen. Josep Guardiola, die verdient 13 miljoen euro netto bij Manchester City, bij De Boer was het 1,2 miljoen brúto. Tja, tel maar uit. Antonio Conte werd ook genoemd: die vond 8 miljoen euro netto te min bij Tottenham Hotspur. Wenger zag ik voorbij komen: die heeft een adviseursrol bij de FIFA, 2,5 miljoen euro netto. En Joachim Löw verdient bij de Duitse voetbalbond 4 miljoen euro netto. Ik weet niet of iedereen die zelf voetbalt drie keer contributie wil betalen… het kan natuurlijk gewoon niet.”

Valentijn Driessen vindt dat de KNVB een Nederlander moet kiezen: “Wij vinden het Nederlands elftal natuurlijk allemaal geweldig, hét uithangbord. Dat is het natuurlijk ook voor ons, maar die buitenlanders kijken er toch iets anders naar. Zinédine Zidane raakt echt niet onder de indruk van Nico-Jan Hoogma (directeur topvoetbal van de KNVB, red.), die zich zou kunnen melden.”

Verweij kan zich daar wel in vinden: “Een buitenlandse coach kijkt naar Oranje en denkt: misschien is het de nummer zeven, acht, negen van Europa. Dit EK zijn ze bij de beste zestien van Europa gekomen, niet eens bij de beste acht dus. Ga met dit elftal dan maar eens presteren. Dan moet je er al doorheen kijken, hoeveel potentie erin dat elftal zit. Dat kan een buitenlander waarschijnlijk veel minder goed dan een Nederlander.”

Veel te duur?

  • Ja…
  • Nee, trek de portemonnee!
770+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie