‘Frank de Boer kiest andere Oranje-opstelling’

Foto: ‘Frank de Boer kiest andere Oranje-opstelling’

Het Nederlands elftal neemt het om 18.00 uur in de Hongaarse hoofdstad Boedapest op tegen Tsjechië in de achtste finale van het Europees kampioenschap, en volgens het Algemeen Dagblad is het de verwachting dat Donyell Malen in de spits begint.

Bondscoach Frank de Boer begon het toernooi met het aanvalskoppel Memphis Depay-Wout Weghorst, maar Malen stichtte tegen Noord-Macedonië (3-0) dusdanig veel gevaar dat hij dus hoogstwaarschijnlijk een vaste basisplek verdiend heeft. Verder verwacht de krant geen wijzigingen, althans: Marten de Roon keert natuurlijk terug in de opstelling, na een wedstrijdje toegekeken te hebben omdat hij op scherp stond.

Het AD blikt vooruit op de achtste finale: “Hoe staat Oranje er zelf voor? Als je de stemming binnen de selectie peilt, klinkt dat de teamgeest groot is. Wekenlang op elkaars lip in het saaie Woudschoten is beter verteerd dan vooraf gedacht. Op de trainingen raakt het 3-5-2-systeem steeds meer ingeslepen.”

Men vervolgt: “Knock-outfase EK, het is waar spelers als Depay, Wijnaldum, Blind, De Ligt, De Vrij en De Roon sinds maart 2018 naartoe hebben gewerkt. Zij waren erbij toen Ronald Koeman met Oranje opnieuw begon na twee gemiste eindtoernooien. En gaandeweg zijn anderen aangesloten. Frenkie de Jong debuteerde, net als Denzel Dumfries. Donyell Malen, tegen Tsjechië wellicht basisspeler naast Depay, scoorde in 2019 meteen bij zijn entree tegen Duitsland. Met Maarten Stekelenburg maakte recent ook iemand zijn rentree die daar nooit meer voor in aanmerking leek te komen.”

Verwachte opstelling Oranje: Stekelenburg; Dumfries, De Vrij, De Ligt, Blind, Van Aanholt; De Roon, De Jong, Wijnaldum; Malen en Memphis.

Goede opstelling?

  • Ja
  • Nee
2529+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie