Roy Keane sloopt Oranje: “Het is belachelijk!”

Foto: Roy Keane sloopt Oranje: “Het is belachelijk!”

Roy Keane heeft eergisteren best genoten van de EK-wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Oekraïne (3-2), maar de Ierse oud-voetballer kan het niet laten om de vinger op de zere plek te leggen: er werd ondermaats verdedigd door Oranje.

De analyticus van ITV vertelt: “Oranje verdient complimenten, omdat ze het momentum terug wisten te krijgen en karakter toonden. Maar of Nederland of Oekraïne met zo’n verdediging ver gaat komen? Vergeet het maar! Ze zullen later in het toernooi afgestraft worden door grote teams. Daar had Wijnaldum, De Roon of De Jong moeten staan om de verdediging te helpen. Het is belachelijk op dit niveau. Dit zijn de basics van het voetbal…”

Zijn collega Nigel de Jong is een stuk enthousiaster: “Ik ben enorm blij dat Oranje heeft gewonnen. Het was een emotionele rollercoaster. Ik heb geen stem meer over! Denzel Dumfries had in de eerste helft al een hattrick kunnen maken, gezien zijn aantal kansen. Maar zijn doelpunt in de slotfase maakte veel goed. Het waren een aantal nerveuze minuten voor Frank de Boer, ik zag de krantenkoppen al voor me. De drie punten zijn het belangrijkste.”

Mario Melchiot zegt bij de BBC: “Soms moet je voorzichtig zijn met het onderschatten van mensen. We zagen hoe Oekraïne terugkwam in de wedstrijd. Dit team herbergt enorm veel talent, daar is dit Oranje op gebouwd. We produceren altijd spelers met veel kwaliteiten. Maar je moet niet vergeten dat je op een toernooi passie en een beetje geluk nodig hebt om dingen te bereiken.”

Heeft Keane gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1221+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie