Vissers over Oranje-rel: “Er moet iets zijn gebeurd”

Foto: Vissers over Oranje-rel: “Er moet iets zijn gebeurd”

Willem Vissers zet vraagtekens bij de handelswijze van bondscoach Frank de Boer. De journalist van de Volkskrant noemt de kwestie rond de afgevallen Jasper Cillessen ‘heel vreemd’.

“Zondag zei De Boer dat hij heel tevreden was met hoe Cillessen thuis trainde en hoe fit hij was. Twee dagen later gaat hij opeens niet mee”, stelt Vissers op de website van zijn werkgever. “Er moet iets zijn gebeurd. Zeker omdat het Nederlands elftal niet zo veel goede keepers heeft. Stekelenburg is al 38, en Krul en Bizot zijn in mijn ogen vrij matige doelmannen. Cillessen is ook niet de beste keeper van de wereld, maar wel de nummer 1. Die liet De Boer nu plotseling vallen.”

Vissers ziet ‘de gekste dingen’ gebeuren bij het Nederlands elftal. “Het is heel knullig allemaal. Je kunt niet zeggen dat Oranje op dit moment een schip van zelfvertrouwen is.” Volgens de Oranje-watcher hoeft dat niet automatisch slecht uit te pakken. “In 2012 was de sfeer verschrikkelijk, omdat het Nederlands elftal de eerste wedstrijd tegen Denemarken goed speelde, maar verloor. In 2010 speelde Nederland ook tegen Denemarken en won het wel, met veel slechter voetbal. Uiteindelijk haalde het de finale.”

“Daarnaast heb ik niet echt het idee dat in deze groep veel spelers gaan morren. Het is wel duidelijk wie gaan spelen en wie niet. Onder de verwachte wissels zijn geen spelers die te groot zijn voor de bank, zoals in 2012. Alleen is het wel zaak om beter te gaan spelen. Anders heb je het zelfs tegen Noord-Macedonië moeilijk”, zo besluit de journalist.

Deel je dat gevoel?

  • Ja
  • Nee
480+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie