Barça-speler haalt keihard uit naar Koeman: ‘Denk dat het persoonlijk is’

Foto: Barça-speler haalt keihard uit naar Koeman: ‘Denk dat het persoonlijk is’

Ronald Koeman verkeert in een moeilijke situatie bij FC Barcelona en Matheus Fernandes doet daar nu een schepje bovenop. De 22-jarige Braziliaan kwam dit seizoen vrijwel niet in actie en richt zijn pijlen op Koeman, van wie hij naar eigen zeggen geen enkele serieuze kans heeft gekregen.

Zijn enige speelminuten kreeg Matheus op 24 november 2020, toen hij in het met 0-4 gewonnen Champions League-duel bij Dinamo Kiev als invaller een kwartier mocht meedoen. Verder kwam hij niet. “Waarom niet? Dat vraag ik mezelf ook continu af”, zo stelt hij in een uitgebreid interview met El Mundo Deportivo.

“De coach zei voor het seizoen al dat ik weinig kansen zou krijgen, maar dat er wel een paar momenten zouden gaan komen. Maar dat gebeurde alsmaar niet. Wat gaat er dan in zijn hoofd om? Ik weet het echt niet. We hadden misschien wat vaker met elkaar kunnen praten, maar hij praat niet echt veel. Dus ik weet niet waarom ik niet heb gespeeld”, aldus Matheus.

De Braziliaan probeerde het wel bij de ex-bondscoach van Oranje. “Ik vroeg al snel aan hem hoe mijn status was, waarop hij zei dat ik weg mocht, omdat ik ergens minuten moest gaan maken. Ik vond echter geen club, ik was ook pas net bij Barça. Dus toen vroeg ik hem of hij me een paar minuten wilde geven, zodat ik in beeld zou komen elders. Maar dat deed hij niet, heel raar.”

Ongeveer een maand na Dinamo Kiev-uit stapte hij naar Koeman. “Ik liep zijn kantoor binnen en vroeg hem: Waarom heb ik sindsdien niet meer gespeeld, speelde ik slecht tegen Kiev? Daarop zei hij dat ik goed had gespeeld, maar dat ik gewoon niet de kwaliteiten voor Barcelona heb. Toen heb ik gezegd dat hij dat niet kan weten, als hij me nooit ziet spelen. Dan moet er in mijn ogen dus iets anders zijn. Ik denk daarom dus dat het persoonlijk is, dat hij iets tegen mij of mijn zaakwaarnemer heeft.”

Begrijpelijke frustratie?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
327+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie