Arsenal wint Londense derby door gestuntel Chelsea

Foto: Arsenal wint Londense derby door gestuntel Chelsea

Arsenal heeft drie punten overgehouden aan het bezoek bij stadsgenoot Chelsea. Op Stamford Bridge viel de enige goal voor The Gunners uit geblunder van de tegenstander.

De Londense derby stond dit keer op voorhand niet bol van de spanning. Chelsea lijkt af te stevenen op een top-4 notering in de Premier League en heeft deze maand alle pijlen gericht op de FA Cup-finale en de eindstrijd van de Champions League. Arsenal speelt geen voorname rol in de competitie en moet vooral nog hopen in het linkerrijtje te eindigen. Chelsea-manager Thomas Tuchel besloot Hakim Ziyech op de bank te zetten, net als bijvoorbeeld Timo Werner en doelman Edouard Mendy. De start van The Blues was erg matig, mede door een onoplettende Jorginho. De middenvelder wilde terugspelen op Kepa Arrizabalaga, maar de Spaanse keeper stond naast de goal. Een eigen doelpunt dreigde, waarna Kepa nog net kon redden. In de rebound vond Pierre-Emerick Aubameyang Emile Smith Rowe, die simpel kon binnentikken: 0-1.

Chelsea creëerde nog wel wat kansen op de gelijkmaker. Zo scoorde Christian Pulisic, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Ziyech kwam er een kwartier voor tijd nog in, al kon hij niks meer veranderen aan de stand. Arsenal pakte zo op Stamford Bridge de drie punten en mag toch nog hopen op Europees voetbal. Bij Chelsea kan het vizier op zaterdag, wanneer Leicester City wacht in de strijd om de FA Cup.

Scoreverloop: (16′) Smith-Rowe 0-1

Speelde Chelsea op halve kracht?

  • Ja, duidelijk te zien
  • Nee hoor
56+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie