“Arne Slot neemt echt een gigantisch risico”

Foto: “Arne Slot neemt echt een gigantisch risico”

Na de 3-2 nederlaag bij ADO Den Haag neemt het ongenoegen rondom Dick Advocaat toe. Of hij het seizoen afmaakt is nog altijd maar de vraag, maar volgens Kenneth Perez is de situatie na zijn vertrek niet veel rooskleuriger.

In Voetbalpraat vertelt de ESPN-analist: “Arne Slot moet echt vanaf nul beginnen bij Feyenoord. Hij neemt ook echt een gigantisch risico voor het verloop van zijn verdere carrière. Hij moet zonder geld dit Feyenoord bij elkaar zien te krijgen. Eigenlijk is het een beginnende trainer. Hij heeft het leuk gedaan bij AZ, maar moet zich nu voor het eerst gaan bewijzen bij een topclub.”

Clubwatcher Martijn Krabbendam acht een vertrek van Advocaat niet aan de orde. “Na de wedstrijd heeft de technische staf op 1908 samengezeten en samen geconcludeerd dat nu opstappen geen enkel nut heeft. Advocaat is er nog steeds van overtuigd dat hij Feyenoord naar Europees voetbal kan leiden. (…) Het is al vaker gebleken dat Advocaat in de emotie na zo’n wedstrijd andere dingen zegt dan wanneer hij tot rust is gekomen. Na de wedstrijd in Heerenveen wilde hij het liefst al stoppen. Toen is Arnesen naar 1908 gekomen en is hij uiteindelijk gebleven.”

“Aan écht opstappen heeft Dick gisteren niet gedacht”, stelt de VI-journalist, die de vraag krijgt of zijn aanblijven in het belang van Feyenoord is. “Is opstappen in het belang van Feyenoord? Dan gaat Advocaat weg en dan komt er een ander. Denk jij dat Feyenoord dan opeens droomvoetbal speelt? Worden er dan geen gekke breedtepassen gespeeld en wordt er dan wel ineens omgeschakeld?”

Valentijn Driessen ziet het niet gebeuren dat Advocaat vertrekt. “De spelers durven hem namelijk helemaal niet weg te sturen. Het is een kwestie van uitzingen.”

Wie dit alsnog voor elkaar zou kunnen krijgen? “Dat zou Arnesen dan zijn. Maar ja, die is net zo verantwoordelijk. Arnesen doet het niet, die is ook heel druk met andere zaken binnen Feyenoord. Dan zou de rvc het moeten doen. Maar daar zit Sjaak Troost in, die ook onderdeel van het probleem is. Ze zijn allemaal tot elkaar veroordeeld en zingen het uit tot het einde van het seizoen.”

Gaat Slot slagen als Feyenoord-trainer?

  • Ja
  • Nee
439+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie