Hans Kraay kent reden rode kaart Berghuis

Foto: Hans Kraay kent reden rode kaart Berghuis

Steven Berghuis ligt behoorlijk onder vuur in ons land na zijn doldrieste tackle in de wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse (0-0), waarna hij met rood van het veld gestuurd werd. Hans Kraay jr. was in zijn tijd als profvoetballer een échte kaartenpakker en kan zich wel in de aanvaller verplaatsen.

In De Telegraaf zegt de interviewer: “Ik heb het geluk dat ik vaak duels van Feyenoord mag doen voor ESPN. Dan verschijnt Berghuis na afloop wel eens geïrriteerd voor de camera. Ik had regelmatig de indruk dat het kwam door gebrek aan kwaliteit bij medespelers. Hij is bij meer dan dertig goals betrokken, terwijl bij Feyenoord geen Sneijder of Van der Vaart op het middenveld loopt die hem de ballen eventjes lekker in de voeten spelen. Maar zondag kwam die rode kaart niet voort uit irritatie of frustratie door zijn omgeving, in mijn ogen.”

Kraay wijst naar de interlandperiode: “Ik had het idee dat hij zich door die paar goals, al was het niet tegen Spanje of Duitsland (Letland en Gibraltar, red.), echt volwaardig international voelde en met een andere mindset terugkeerde bij Feyenoord. Dat hij zich ’s morgens voor de spiegel bij het tandenpoetsen had voorgenomen: ik ga nu naar Feyenoord, me de kolere werken, me nergens meer aan storen en ik móét het goed afmaken. Voor mezelf, voor de fans en voor Dick (Advocaat, red.), die me altijd gesteund heeft.”

De televisiepersoonlijkheid gaat verder: “Normaal wandelde hij wel eens terug met het hoofd naar beneden of ging hij héél agressief jagen en zag je het aankomen. Die tackle op Hatzidiakos was een hele wilde uit frustratie. Nu wilde hij het gewoon zó graag laten zien voor die 6.500 man in De Kuip. Van: ik maak wél die meters terug voor jullie en ik wíl het goed afmaken. Een ik-wil-zo-graag domme rode kaart. Maar wel een dikke vette, die een scheidsrechter met een witte stok en rode strepen erop ook nog had gegeven.”

Ziet Kraay het goed?

  • Ja
  • Nee
734+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie