KNVB hoopt op groen licht: “Mogelijk nog vandaag”

Foto: KNVB hoopt op groen licht: “Mogelijk nog vandaag”

De Eredivisie-clubs hopen ook komend weekend met publiek te mogen spelen. De KNVB voerde maandagochtend overleg met de ministeries en hoopt spoedig op groen licht.

Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, vertelt aan het Algemeen Dagblad: “We hebben nogmaals aangegeven dat het volgens ons in het belang van iedereen is als we door kunnen gaan met testen, want dat is wat we feitelijk doen met het toelaten van publiek op de tribunes. We hopen snel, mogelijk nog vandaag, te horen of de politiek ermee instemt dat we met de pilot door kunnen gaan.”

De Eredivisie-clubs trokken afgelopen weekend nog zo’n 30.000 supporters, die allemaal negatief werden getest. Bluyssen zag hierbij kinderziektes. “De Corona-app werkte niet overal goed en sommige toeschouwers moesten heel ver rijden om bij een testlocatie terecht te komen. Als de overheid naar 400.000 sneltesten per dag wil, zoals ze aangeeft, lijkt het ons belangrijk dat dit allemaal gestroomlijnd verloopt. Het voetbal kan hier een rol in spelen.”

“Het is in het belang van het voetbal en van de samenleving dat we die kleine problemen verhelpen, dat het proces dus doorgaat”, aldus Bluyssen. “Maar vooral financieel is het noodzaak dat clubs de laatste wedstrijden steun krijgen van het publiek. De branche is tot dusver al 200 miljoen euro misgelopen. Fans ontvangen kan voor clubs net de reddingsboei zijn om te overleven.”

Gaat dat lukken?

  • Ja
  • Nee
114+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie