“Frenkie de Jong was echt krankzinnig goed”

Foto: “Frenkie de Jong was echt krankzinnig goed”

Zijn eerste seizoen bij FC Barcelona verliep met horten en stoten, maar zaterdagavond was Frenkie de Jong van grote waarde in de met 4-0 gewonnen bekerfinale tegen Athletic Bilbao. René van der Gijp keek zijn ogen uit.

“Ik weet niet of het zo slim is wat Frenkie de Jong afgelopen weekend deed. Als dat spel de norm is, dan heeft hij echt een probleem. Dan moet hij wel drie paar schoenen per maand gaan vragen bij Adidas”, grapt Van der Gijp in Veronica Inside. “Hij heeft over het hele veld gelopen joh, die gek. Als je dit op de mat legt. Hij was echt krankzinnig goed.”

De voetbalanalist vervolgt: “Wat De Jong de tweede helft liet zien, dat kan je natuurlijk niet wekelijks doen. Dat is onmogelijk. Kijk naar het aantal meters ook dat hij heeft afgelegd.” De Jong maakte de 2-0, maar ook gaf hij een fraaie assist bij de 3-0. “Echt waanzinnig. Hij houdt de bal precies lang genoeg vast om hem aan Messi mee te kunnen geven. En dat is wel echt heel knap hoor, dan heb je wel waanzinnig veel gevoel.”

Wim Kieft deelt deze lofzang. “Ik denk dat Messi die loopactie ook niet had gemaakt, als hij niet had gedacht dat hij hem eventueel terug kon verwachten. De Jong is dus in staat om die bal wel degelijk te geven. Dat is natuurlijk ook wel heel leuk, hè. Je hebt altijd met de ene speler meer ‘feeling’ dan met een andere speler in het veld, maar als je die chemie dan met de allergrootste ooit hebt… Dat is voor die jongen echt werelds.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
192+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie