“Ronald is voor mij de papa van Ilaix”

Foto: “Ronald is voor mij de papa van Ilaix”

Als je één ding over oefenmeester Ronald Koeman kunt zeggen bij FC Barcelona, is het toch wel dat hij niet bang is om talenten de kans te geven. Ilaix Moriba krijgt bijvoorbeeld steeds meer speeltijd en de vader van deze jongeling is de oud-bondscoach van het Nederlands elftal dankbaar.

In een interview met Sport benadrukt Mamady Moriba namelijk: “Ronald is voor mij de papa van Ilaix. Een persoon die iemand de kans van zijn leven geeft, zoals hij dat bij mijn zoon heeft gedaan, moet je eeuwig dankbaar zijn. Dat doen niet alle trainers. Zonder Koeman zouden enkele jongelingen niet bij het eerste elftal zitten.”

Het contract van het talent loopt medio 2022 af, maar Barça werkt aan een verlenging en senior denkt dat het goed komt: “Gezien de huidige gang van zaken, met dank aan Koeman, denk ik alleen maar aan Barcelona. Waarom zou hij moeten vertrekken? Op zo’n leeftijd is het een risico om naar een andere club te gaan. Hij heeft een trainer die in een lastige wedstrijd zoals tegen Sevilla kiest voor een voetballer uit de eigen jeugd. Daar moet niet zomaar aan voorbij worden gegaan. Dat doet vrijwel niemand.”

Mamady is blij dat Joan Laporta verkozen is tot president in Catalonië: “Het helpt zeer zeker dat hij weg is van La Masia. Na het vertrek van Frank Rijkaard koos Laporta voor de trainer van Barcelona B, Josep Guardiola. Hij steunde hem volledig. Dat doen niet alle voorzitters van clubs waar de druk immens is. Het is veel makkelijker om een meer ervaren trainer aan te stellen. Hopelijk gaat Ilaix nooit weg bij Barcelona en wordt hij een voorbeeld voor de nieuwe generaties. Ik hoop dat jongens die twijfelen tussen blijven of weggaan, naar Ilaix kijken en iemand zien die koos voor een langer verblijf en nu in het eerste speelt. Hopelijk speelt hij hier heel zijn leven.”

Doet Koeman dit goed?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
252+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie