“Perez riep k*nkern*ger en ík mocht niet meer naar Ajax, het leek mijn schuld”

Foto: “Perez riep k*nkern*ger en ík mocht niet meer naar Ajax, het leek mijn schuld”

Onlangs stopte hij officieel als assistent-scheidsrechter, maar Nicky Siebert zal zijn loopbaan langs de lijn in ieder geval nooit meer vergeten. Waaronder helaas ook een minder fijn moment, toen oud-speler Kenneth Perez hem ‘k*nkern*ger’ noemde.

De KNVB deed er vervolgens alles aan om het in de doofpot te stoppen. Hugo Borst attendeerde Siebert op de uitspraak van Perez. “Hij had de opnamen gehoord en bracht het naar buiten. In Zeist werden ze helemaal gek. Het leverde me heel wat boze blikken op, tot de directie aan toe. Ik zei dat het verhaal niet van mij kwam, maar dat ik niet ging liegen als me iets werd gevraagd over die opnamen”, blikt Siebert terug in De Volkskrant.

Daarna mocht Siebert heel lang geen Ajax-wedstrijden meer vlaggen. “Perez riep k*nkern*ger tegen mij en ik mocht niet meer naar Ajax. Ik vroeg waarom dat niet meer gebeurde en kreeg te horen: dat doen we om het rustig te houden, laat dit maar even voorbijgaan. Dat raakte me. Het leek alsof het mijn schuld was..”

Siebert hoopte op iets meer steun van de bond. “Ik vind het nog steeds pijnlijk dat door de KNVB nooit is uitgesproken: wij steunen jou. Het werd gewoon weggemoffeld.” Racisme was überhaupt wel een taboe bij de KNVB.  “Als ik daarover begon, zeiden ze: dan moet je dit werk niet doen. Dat geloof je toch niet?”

Perez bood later openlijk zijn excuses aan, maar Siebert hoeft de Deen in ieder geval nooit meer te spreken. “Als je zoiets roept, zit het in jou, je kiest niet zomaar voor dit soort woorden. Hij had ook kunnen roepen: klootzak. Ik vind dat wel een dingetje, ik kan het vergeven, maar niet vergeten.”

Zit dit inderdaad ‘in’ Perez?

  • Ja
  • Nee, dit gebeurde in the heat of the moment
1188+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie