Advocaat worstelt met Feyenoord: “Ingewikkeld voor hem”

Foto: Advocaat worstelt met Feyenoord: “Ingewikkeld voor hem”

Feyenoord pakte zondag een punt tegen FC Twente (2-2), maar begon dramatisch in Enschede. Jan Dirk Stouten zag dat trainer Dick Advocaat het lastig heeft als trainer van de Rotterdam.

Of de geest uit de fles is? “Daar lijkt het wel op”, vertelt Stouten in Voetbalpraat. “Collega’s van mij waren vorige week in Heerenveen. Daar heeft Advocaat drie kwartier langs de lijn heel fanatiek Geertruida met de nodige emoties lopen coachen. Wat ik dan zie is dat hij later zijn spelers in bescherming neemt, maar natuurlijk ziet de man ook dat het structureel misgaat met het elftal. Het niveauverschil is groot.”

“Nu zie je in wedstrijden fases dat het echt helemaal niets is. Ze kunnen dan de bal geeneens aan elkaar geven”, vervolgt Stouten, die vooral ‘gogme en voetbalintelligentie’ mist. “Ook een gebrek aan leiderschap is best een thema in De Kuip. Qua cijfers en statistieken is Berghuis belangrijk, maar als het even tegen zit is hij niet in staat om jongens op te peppen. In het veld is er geen speler die dan opstaat en de dingen regelt.”

De voormalig clubwatcher heeft de indruk dat Advocaat volledig moet bijsturen in zulke gevallen. “Het is allemaal wankel op het moment. Je wint van niemand makkelijk en het programma met AZ en PSV is niet makkelijk. Advocaat moet meer praten dan ooit om de boel bij elkaar te houden. Het is ingewikkeld voor hem.”

Is hij te lang doorgegaan?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie