Verbeek spreekt klare taal over ‘tirade’ en PEC-baan

Foto: Verbeek spreekt klare taal over ‘tirade’ en PEC-baan

Gertjan Verbeek werd op sociale media hard aangepakt na zijn tirade jegens Willem II-aanvoerder Jordens Peters na afloop van de 0-6 nederlaag tegen FC Utrecht. De voetbaltrainer/analist vindt alle ophef overtrokken.

“Mensen hadden het over een tirade tegen Jordens Peters. Dat viel toch wel mee?”, reageert Verbeek tegenover het Algemeen Dagblad. “Ik heb het netjes gehouden dacht ik. Gewoon waar het op staat. Ik vind het gewoon doodzonde en triest als ik Willem II bezig zie. En dat uit ik dan. Ik vind ook dat dat moet. Anders ben je geen knip voor de neus waard als analyticus.”

Daar voegt de clubloze oefenmeester aan toe. “Ik had Jordens al eerder een keer gesproken. Bij de wedstrijd tegen VVV. Daar refereer ik ook aan in het stukje. Ze hebben moeite om zich te ontworstelen uit de degradatiestrijd. Al met al is ESPN is er blij mee begreep ik. Het stukje werd vaak gedeeld op internet.”

Verbeek is niet van plan om zijn houding als analyticus te veranderen. “Ik zeg gewoon graag waar het op staat.” Zijn naam werd gelinkt aan PEC Zwolle, maar daar rekent hij niet op. “Ik kom niet uit een ei, hè. Maar ik heb nu al een tijd niks gehoord en als je tussen de regels doorleest willen ze bij PEC komende vrijdag al een nieuwe trainer op de bank hebben zitten. De telefoon is zondagochtend om tien uur niet overgegaan bij Gertjan Verbeek kan ik je vertellen.”

Neemt PEC Zwolle de juiste beslissing?

  • Ja
  • Nee
332+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie