De Jong kijkt al vooruit: “De volgende tegenstander? Die ken ik wel een beetje”

Foto: De Jong kijkt al vooruit: “De volgende tegenstander? Die ken ik wel een beetje”

Siem de Jong zat naar eigen zeggen niet al te best in de wedstrijd voor sc Heerenveen tegen Feyenoord. Toch was hij de grote held vlak voor tijd met twee goals, waarbij een bizarre Friese comeback werd gerealiseerd. 

“Ik moet zeggen: ik heb vijf verschillende gevoelens gehad tijdens de wedstrijd”, laat De Jong vlak na afloop weten voor de camera van ESPN. “Ik denk niet dat we heel sterk begonnen de eerste helft, maar wel goed op voorsprong komen. Leek een beetje zware wedstrijd eerste helft en ik denk tweede helft kwamen we eigenlijk slecht de kleedkamer uit en staan we zo 3-1 achter. Dan denk je: het is klaar. Toen was er niet heel veel hoop, maar na de rode kaart kregen we toch iets meer energie weer. Toen ging het toch weer leven en viel het in een keer goed.”

De ervaren middenvelder geeft tekst en uitleg over de winnende goal: “Ik dacht eigenlijk dat hij (Benjamin Nygren, red.) hem zelf ging schieten en stond al klaar om te juichen, maar hij speelde hem nog opzij. Ze keken nog even naar buitenspel. Ik dacht niet dat het om mezelf ging, maar om Benji”, aldus de Jong, die geen geweldige wedstrijd speelde. “Ik kon het zeker gebruiken, vandaag zat ik ook niet echt lekker in de wedstrijd. Dan is het lekker om nog die goals te maken.” 

In de halve finale neemt Heerenveen het uitgerend op tegen Ajax. “Ik ken ze wel een beetje, wordt weer een mooie pot”, knipoogt De Jong.”

Had je een dergelijke heldenrol van hem verwacht?

  • Ja
  • Nee
216+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie