Slechte uitgangspositie Barça na nederlaag in Sevilla

Foto: Slechte uitgangspositie Barça na nederlaag in Sevilla

FC Barcelona heeft zichzelf in een benarde uitgangspositie in de halve finale van de Spaanse beker genesteld. De ploeg van Ronald Koeman ging op bezoek bij Sevilla met 2-0 onderuit en zal begin maart vol aan de bak moeten om nog de finale te bereiken.

Barça wist in de vorige rondes een aantal keer te ontsnappen aan uitschakeling. Dit deden de Catalanen vooral aan de hand van Frenkie de Jong en Lionel Messi, die ook in Sevilla aan de aftrap stonden. Bij de thuisploeg Luuk de Jong op de bank, die in de belangrijke duels Youssef En-Nesyri voor zich duld. Hij viel wel in, net als Karim Rekik. De Andalusiërs beginnen sterk en komen in de 25e minuut op een prachtige manier op voorsprong. Centrale verdediger Jules Koundé gaat aan de wandel op de helft van Barcelona, strijkt via twee combinaties het halve veld over en na de waanzinnige solo maakt de Fransman het af: 1-0.

Niet verrassend verloopt het spel van Barcelona vooral via Messi. De Argentijnse dribbelaar kreeg een aantal kansen op de gelijkmaker, maar schoot niet met scherp. Het spel golfde heen en weer en uitgerekend Ivan Rakitic gaf zijn oude ploeg de doodsteek. In een counter werd de Kroatische middenvelder vrij gespeeld, die koel bleef oog in oog met Marc-André ter Stegen. Rakitic schoot in het dak van het doel raak. Zo gaat Sevilla met een prima uitgangspositie naar Camp Nou, waar Barça op 3 maart uit een ander vaatje moet tappen.

Scoreverloop: (25′) Koundé 1-0 (85′) Rakitic 2-0

Zie je Barça de finale nog halen?

  • Ja, komt nog goed
  • Nee, gaat 'm niet worden
170+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie