VVV verliest Limburgse derby ondanks treffer Giakoumakis

Foto: VVV verliest Limburgse derby ondanks treffer Giakoumakis

Georgios Giakoumakis heeft zaterdagavond zijn 21ste Eredivisie-treffer van het seizoen geproduceerd. De spits van VVV-Venlo kon zijn ploeg in de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard niet aan een goed resultaat helpen: 3-2.

De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Roy Gelmi. De Zwitserse verdediger had de pech dat zijn inzet op de lat eindigde. Even later zag Gelmi zijn ploeg niet alert reageren op een aanval van de Fortuna-defensie en daardoor kreeg Zian Flemming de kans om de 1-0 tegen de touwen te schieten.

VVV ontsnapte aan een grotere achterstand door een fout van Thorsten Kirschbaum, die net op tijd door aanvoerder Danny Post werd geholpen. Geen tweede treffer voor Flemming derhalve, maar de oud-Ajacied was wel betrokken bij de 2-0. Hij werd gevloerd door Kristopher Da Graca en vanaf elf meter maakte Mats Seuntjens het buitenkansje dankbaar af.

Toch werd het nog spannend in Sittard. Wie anders dan Giakoumakis, doordeweeks al goed voor vier doelpunten tegen Vitesse, tikte knap zijn 21ste van het seizoen binnen. VVV probeerde het nog wel, maar moest voor het eerst dit kalenderjaar een nederlaag slikken. Ben Rienstra zorgde zelfs nog voor een derde Fortuna-treffer door in de slotfase een rebound te verzilveren, waar Torino Hunte in blessuretijd de marge weer naar één bracht.

Scoreverloop: 1-0 (33′) Zian Flemming, 2-0 (58′) Mats Seuntjens (strafschop), 2-1 (63′) Georgios Giakoumakis, 3-1 (90′) Ben Rienstra, 3-2 (90′) Torino Hunte

Gaat VVV hem deze winter nog kwijtraken?

  • Ja
  • Nee
70+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie