Frenkie de Jong in topvorm redt ploeterend Barcelona opnieuw in beker

Foto: Frenkie de Jong in topvorm redt ploeterend Barcelona opnieuw in beker

FC Barcelona heeft met moeite de kwartfinale van het Spaanse bekertoernooi bereikt. De ploeg van Ronald Koeman had de handen vol aan het nietige Rayo Vallecano, maar won wel met wederom een glansrol voor Frenkie de Jong.

De Jong verkeert in een uitstekende vorm bij Barça. Vooral aanvallend laat de Oranje-middenvelder zich de laatste tijd geleden: in januari scoorde hij al in de LaLiga-duels met Huesca en Elche én ook nog in de Supercopa tegen Real Sociedad. Op bezoek bij Vallecano stelde Koeman De Jong wederom op, net als andere sterren Lionel Messi, Antoine Griezmann en Sergio Busquets. Ondanks hun aanwezigheid worstelden de Catalanen ook deze bekerwedstrijd, na het heroïsche duel tegen laagvlieger Cornellà in de vorige ronde. Na ruim een uur spelen kwamen de vedettes met 1-0 achter door Fran García.

Tijd voor Barcelona om de rug te rechter. Met een goede pass van De Jong werd Antoine Griezmann vrijgespeeld, die Messi in staat stelde de gelijkmaker van dichtbij tegen de touwen te schieten. Tien minuten voor tijd was het Messi die invaller Jordi Alba wegstuurde, zijn voorzet werd binnengetikt door De Jong. Zo is hij weer de reddende engel voor de grootmacht en bekert Barcelona verder. 

Scoreverloop: (63′) Fran García 1-0 (69′) Messi 1-1 (80′) De Jong 1-2

Hoort deze Frenkie bij de beste middenvelders ter wereld?

  • Vind ik wel
  • Dat ook weer niet…
337+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie