Reza doet het weer en helpt PEC naast Heracles

PEC Zwolle en Heracles Almelo hebben elkaar dinsdagavond in evenwicht gehouden. Na negentig minuten stond er een 2-2 stand op het scorebord in het MARC3PARK Stadion.

Heracles won afgelopen zaterdag nog in de slotfase van sc Heerenveen, maar ditmaal had men veel minder tijd nodig om op 0-1 te komen. Sterker nog: de wedstrijd was nog geen minuut oud op het moment dat de bal al voor het eerst tegen de touwen lag. Silvester van der Water bediende Lucas Schoofs, die de bal simpel binnen kon tikken.

De Heraclieden wisten de voorsprong al in de eerste helft te verdubbelen. Delano Burgzorg liet vijf minuten voor rust nog een enorme kans liggen door naast te schieten, maar in de blessuretijd maakte hij de 0-2 alsnog. Doelman Michael Zetterer kwam onnodig ver uit zijn doel en daar profiteerde de snelle aanvaller dankbaar van.

PEC Zwolle ging na rust meteen op jacht naar de aansluitingstreffer en dat lukte via Virgil Misidjan, die de bal via een tegenstander in de korte hoek werkte. De thuisploeg wilde logischerwijs meer en ruim een kwartier voor tijd werd de 2-2 een feit. Invaller Reza Ghoochannejhad, tegen Willem II al goed voor een hattrick, maakte ‘m.

Scoreverloop: 0-1 (1′) Lucas Schoofs, 1-2 (45′) Delano Burgzorg, 1-2 (50′) Virgil Misidjan, 2-2 (73′) Reza Ghoochannejhad